Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IŽIVLJAVALI SE

Zatvorske kazne za brutalan napad: Otac i sin u rano jutro napali starijeg Zagrepčana i opljačkali ga

Zagreb: Dvojica mladića napala starijeg čovjeka, opljačkali ga i bejzbol palicom razbili auto
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/10
23.01.2024.
u 11:00

Kako stoji u presudi, otac i sin su tu večer ciljano odlučili nekoga opljačkati te se u krivo vrijeme i na krivom mjestu našao stariji Zagrepčanin B.B. koji se automobilom dovezao pred svoju zgradu u 4,10 sati, vraćajući se s posla.

Županijski sud u Zagrebu osudio je oca i sina Vedrana i Filipa M. na zatvorske kazne zbog brutalnog napada na starijeg Zagrepčana, kojeg su 29. listopada 2022. rano ujutro dočekali u Ulici Marijane Radev pri njegovu povratku s posla s namjerom da ga opljačkaju.

Mlađem Filipu M. presuđena je kazna zatvora u trajanju od dvije godine i dva mjeseca za razbojničku krađu te još jedna godina zatvora za oštećenje tuđe stvari te je stoga osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od dvije godine i 11 mjeseci, od kojih će jednu godinu i pet mjeseci morati provesti u zatvoru, dok se ostatak kazne mijenja u uvjetnu kaznu koja se neće izvršiti ako Filip u iduće tri godine ne počini novo kazneno djelo. Uz to, mora se liječiti od ovisnosti o alkoholu i psihoaktivnim tvarima. U kaznu se uračunava provedeno vrijeme u istražnom zatvoru gdje je proveo gotovo godinu dana.

Zagreb: Dvojica mladića napala starijeg čovjeka, opljačkali ga i bejzbol palicom razbili auto
1/6

Njegov otac Vedran osuđen je zbog razbojničke krađe na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i četiri mjeseca, od kojih je osam mjeseci obvezna zatvorska kazna, a ostatak je uvjetna osuda. Riječ je o slučaju zabilježenom na videosnimci koju su snimili susjedi, a na kojem se vidi iživljavanje oca i sina nad starijim radnikom ZET-a. S njima je u automobilu tu večer bio i još jedan prijatelj koji je tijekom suđenja izbačen iz optužnice.

VEZANI ČLANCI

Kako stoji u presudi, otac i sin su tu večer ciljano odlučili nekoga opljačkati te se u krivo vrijeme i na krivom mjestu našao stariji Zagrepčanin B.B. koji se automobilom dovezao pred svoju zgradu u 4,10 sati, vraćajući se s posla. Dok je Vedran M. sjedio u automobilu, Filip je izašao i došao do zaustavljenog Renaulta Laguna u kojem se na vozačevu sjedalu nalazio B.B. Filip je pokucao na prozor, B.B je otvorio misleći da netko treba neku pomoć, a Filip je odmah kroz otvoreni prozor sa suvozačeva sjedala uzeo i zadržao crnu torbicu sa stvarima i novčanikom B.B.-a, pri čemu ga je žrtva nastojala spriječiti, no nije uspjela. Tada je B.B. svojim automobilom blokirao odlazak automobila pljačkaša te im je rekao da se neće maknuti dok ne dođe policija tražeći povratak svojih stvari, na što su otac i sin izašli iz vozila i fizički napali B.B.

Zagreb: Dvojica mladića napala starijeg čovjeka, opljačkali ga i bejzbol palicom razbili auto
1/10

Vedran M. prvo ga je gurnuo, a Filip M. udario šakom u lice, nakon čega je Filip iz automobila uzeo metalnu palicu za bejzbol priprijetivši žrtvi te oštetivši automobil žrtve. Kad su primijetili dolazak policijskih službenika, počeli su bježati odgurnuvši žrtvu koja je u svemu tome zadobila niz tjelesnih ozljeda.

Na samom suđenju Filip je priznao oba kaznena djela, dok je otac negirao razbojničku krađu. Priznali su kako su prilikom napada bili „mrtvi pijani“, a tvrdili su i kako do napada nije došlo „prethodnim dogovorom“. No, sud nije prihvatio njihovu obranu već je utvrdio da su se toga jutra namjerili nekoga opljačkati, a za žrtvu su izabrali B.B. koji je tada stigao pred svoju zgradu s posla.

Komentara 10

OP
Ocvali pupoljak
11:50 23.01.2024.

Preblaga kazna. Pa nisu ga ošamarili nego pretukli. Dvije bitange na postenog čovjeka koji radi i zarađuje. Sto se menevtice nisu zasluzili trosizi kisik.

JO
JovanC
12:06 23.01.2024.

Dobili bi oni meni po 5 godina pa bi pljackali i mlatili.

ŠT
ŠtoReći
11:40 23.01.2024.

Zatvorska nego što i to dbra zatvorska neka se sada na njima iživljavaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije