Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekuador

Zatvorili suvenirnicu pa zaštićene vrste na Galapagosu doveli na rub opstanka

kornjača
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
01.12.2014.
u 07:30

Suvenirnica je zatvorena pod pritiskom lokalnih trgovaca

Ugrožene životinjske vrste na Galapagosu nalaze se na rubu opstanka od kada je ekuadrska vlada naložila zatvaranje suvenirnice koju je na otočju, u okviru svoje stalne istraživačke postaje, držala zaklada Darwin.

Upravo je suvernirnica, koja je tjedno generirala promet od oko 8000 američkih dolara bila najveći izvor prihoda zakladi koja brine o dobrobiti životinja na temelju čijih je promatranja Charles Darwin postavio teoriju evolucije. Zatvaranjem suvenirnice presahle su i donacije ostalih sponzora koji drže kako ne treba sponzorirati zakladu kojoj ne pomaže ni službena vlada.

Suvenirnica je zatvorena pod pritiskom lokalnih trgovaca na Galapagosu jer im je predstavljala vrlo veliku konkurenciju. Zbog financijskih poteškoća i neisplate plaća iz zaklade je već otišlo nekoliko znanstvenika

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije