Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLA MILIJUNA KORISNIKA

Zatvoreno najveće ilegalno tržište na Darknetu

darknet
Silas Stein/DPA/PIXSELL
12.01.2021.
u 13:55

Njemački istražitelji zatvorili su „vjerojatno najveće ilegalno tržište na Darknetu“. Tu je pola milijuna korisnika za kripto valutu trgovalo drogom i falsificiranim novcem – u vrijednosti od 140 milijuna eura

Serveri DarkMarketa su isključeni, a navodni operater, 34-godišnji Australac, prošlog vikenda je uhićen na njemačko-danskoj granici i nalazi se u pritvoru, priopćilo je državno odvjetništvo u Koblenzu. Uz to, zaplijenjeno je više od 20 servera u Moldaviji i Ukrajini, piše Deutsche Welle.

Na DarkMarketu uglavnom se trgovalo drogom, ali i falsificiranim novcem, ukradenim podacima o kreditnim karticama, anonimnim SIM-karticama i malware softwareom. Platforma je imala pola milijuna korisnika, a transakcije su obavljane u kripto valutama i to u vrijednosti od 140 milijuna eura.

Središnji kriminalistički inspektorat u Oldenburgu intenzivno je radio na tom slučaju mjesecima pod vodstvom Središnjeg pokrajinskog ureda za kibernetički kriminal iz Koblenza, rekao je u utorak državni odvjetnik. Pritom se surađivalo s vlastima iz SAD-a, Australije, Velike Britanije, Danske, Švicarske, Ukrajine i Moldavije. Koordinaciju je preuzeo Europol.

Ključne riječi

Komentara 4

SH
shega
14:41 12.01.2021.

Odes u Negoslavce i kupis sta hoces ... i to po danu, ne trebas cekati noc i dobar signal. ... Isto je sa onu stranu BejHa granice

DU
Deleted user
15:35 12.01.2021.

Sad će se desničari bunit da im ukidaju građanske slobode

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije