Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Zatvorenik nudi koštanu srž sucu koji ga je strpao u zatvor

Zbog rizika od infektivnih bolesti, zatvorenici ne mogu biti uključeni u registar donora, no njegova je gesta svejedno dirnula suca
08. rujna 2015. u 08:59 1 komentara 806 prikaza
10.02.2015., Lepoglava - Kaznionica u Lepoglavi je ustrojbena jedinica Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosudja, koja obavlja poslove od opceg interesa za Republiku Hrvatsku, cija nadleznost je utvrdjena Zakonom o izvrsavanju kazne zatvora.  Pho
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Da se ljudska dobrota ponekad može naći na mjestima na kojima to najmanje očekujemo pokazuje primjer 62-godišnjeg zatvorenika koji je ponudio svoju koštanu srž sucu zbog kojeg je završio u zatvoru, javlja Huffington Post.

Sudac Carl Fox koji se bori s rakom krvi i hitno mu je potrebna transplantacija koštane srži, nedavno je primio pismo zatvorenika Charlesa Alstona u kojem piše kako želi biti donor.  Fox je bio okružni tužitelj na Alstonovom suđenju, no čini se kako mu zatvorenik ništa nije zamjerio, već upravno suprotno.

Ipak, zbog rizika od infektivnih bolesti, zatvorenici ne mogu biti uključeni u registar donora, no njegova je gesta svejedno dirnula suca.

Alston, koji u Sjevernoj Karolini služi 25-godišnju zatvorsku kaznu zbog oružane pljačke, u pismu sucu napisao je kako se moli za njegovo oporavak.

 - Bio si okružni tužitelj tijekom mog suđenja, no u mom srcu nema mržnje prema tebi. Znam da tražiš donora koštane srži. Ne znam hoću li odgovarati, no spreman sam na žrtvu ako je ona potrebna, napisao je zatvorenik.

>> Odbjegli zatvorenik Slavko Vukašinec Vuko ubio vlasnika kockarnice

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
  • Avatar _Hedon_
    _Hedon_:

    nije on zbog tog suca završio u zatvoru, nego zbog toga što je krao...