Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesebičan čin

Zatvorenik nudi koštanu srž sucu koji ga je strpao u zatvor

10.02.2015., Lepoglava - Kaznionica u Lepoglavi je ustrojbena jedinica Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosudja, koja obavlja poslove od opceg interesa za Republiku Hrvatsku, cija nadleznost je utvrdjena Zakonom o izvrsavanju kazne zatvora.  Pho
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
08.09.2015.
u 08:59

Zbog rizika od infektivnih bolesti, zatvorenici ne mogu biti uključeni u registar donora, no njegova je gesta svejedno dirnula suca

Da se ljudska dobrota ponekad može naći na mjestima na kojima to najmanje očekujemo pokazuje primjer 62-godišnjeg zatvorenika koji je ponudio svoju koštanu srž sucu zbog kojeg je završio u zatvoru, javlja Huffington Post.

Sudac Carl Fox koji se bori s rakom krvi i hitno mu je potrebna transplantacija koštane srži, nedavno je primio pismo zatvorenika Charlesa Alstona u kojem piše kako želi biti donor.  Fox je bio okružni tužitelj na Alstonovom suđenju, no čini se kako mu zatvorenik ništa nije zamjerio, već upravno suprotno.

Ipak, zbog rizika od infektivnih bolesti, zatvorenici ne mogu biti uključeni u registar donora, no njegova je gesta svejedno dirnula suca.

Alston, koji u Sjevernoj Karolini služi 25-godišnju zatvorsku kaznu zbog oružane pljačke, u pismu sucu napisao je kako se moli za njegovo oporavak.

 - Bio si okružni tužitelj tijekom mog suđenja, no u mom srcu nema mržnje prema tebi. Znam da tražiš donora koštane srži. Ne znam hoću li odgovarati, no spreman sam na žrtvu ako je ona potrebna, napisao je zatvorenik.

>> Odbjegli zatvorenik Slavko Vukašinec Vuko ubio vlasnika kockarnice

Komentara 1

Avatar _Hedon_
_Hedon_
13:14 08.09.2015.

nije on zbog tog suca završio u zatvoru, nego zbog toga što je krao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije