Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokušaj bijega

Zatvoren čuvar, oslobođen Sretko Kalinić koji je pokušao pobjeći

'24.08.2010., Opcinski sud, Ilica 207, Zagreb - Sretko Kalinic (36), zvan Zver, doveden je iz zatvora u Remetincu u 9.30 sati na Opcinski kazneni sud u Zagrebu uz ne tako jake mjere osiguranja kako bi
'Goran Stanzl/PIXSELL'
09.04.2013.
u 20:19

Željko Milovanović i Sretko Kalinić pokušali su pobjeći iz pritvorske jedinice Specijalnog suda 7. veljače prošle godine. Danas su oslobođeni optužbi za pokušaj bijega

Glasnogovornica Specijalnog suda u Beogradu, Maja Kovačević izvijestila je danas novinare kako je ovaj sud oslobodio Željka Milovanovića i Sretka Kalinića optužbi za pokušaj bijega iz pritvorske jedinice u zgradi tog suda 7. veljače prošle godine, ali je na godinu dana zatvora osudio pripadnika sudske straže Ninoslava Strahinića zbog zlouporabe službenog položaja, dok je njegov kolega Nenad Mitrović oslobođen.

Kalinić je kao pripadnik zemunskog klana osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvu srpskog premijera Zorana Ðinđića kao i niz ubojstva koja je počinio kao pripadnik ove kriminalne skupine, a Milovanović je pravomoćno osuđen na 40 godina zatvora u Zagrebu zbog ubojstva Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franića, dok mu se u Beogradu još sudi za taj isti zločin. Milovanović je ranije priznao da su on i Kalinić pobjegli iz svojih ćelija, tvrdeći da su to učinili kako bi se osvetili čuvarima koji su ih šikanirali, ali nisu namjeravali bježati iz zatvora, jer su znali da to neće uspjeti. Dvojica kriminalaca prepilila su rešetke na vratima i izašla na hodnik, gdje su svladali Strahinića, popeli se na prvi kat zgrade, a potom razvalili rešetke i kroz prozor iskočili u dvorište gdje su ih "sačekali" pripadnici žandarmerije koja osigurava područje oko zatvorske zgrade.

>>'Zemuncima' Kaliniću i Simoviću potvrđeno po 40 godina zatvora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije