Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATVOR ZA BOMBE MAFIJAŠIMA

Zatvor trojci opuženoj za izradu naprava za kriminalne skupine iz Gotenberga

zatvor_311.jpg
import
27.10.2008.
u 18:49

ZAGREB – Zbog izrađivanja dviju eksplozivnih naprava s daljinskim aktiviranjem, čiji su naručitelji bili pripadnici kriminalnih skupina iz Gotenberga, Mladen Čačić Tić (46) nepravomoćno je osuđen na tri godine zatvora, Zdravko Čabraja (36) na dvije i pol godine, a Ismet Kuburaša (40), kojem se sudilo u odsutnosti, na dvije godine i deset mjeseci.

Uhićeni su u akciji Viking, koja je započela uhićenjem Šveđanina Gashija Besima kojeg su slovenski policajci zatekli na Obrežju 24. studenog 2007. s napravama. Prema presudi, Kuburaša je od Čačića Tića 2007. naručio dvije eksplozivne naprave s daljinskim aktiviranjem za Suyara Gurbuza iz Švedske te je Čačiću predao kilogram eksploziva PEP 500. Čačić Tić je u dvije kutije ugradio eksploziv, dva mobitela i magnet kako bi se kutije mogle pričvrstiti ispod auta.

Naprave je zapakirao u torbu te ih 24. studenog 2007. predao Čabraji, koji ih je dao Besimiju kako bi ih dostavio Gurbuzu. Čačiću je sudac Vjeran Blažeković olakotnim uzeo to što je sve priznao, čime je pridonio brzom okončanju procesa. Branio se da je bombe napravio u strahu od Kuburaše, koji mu je rekao “da ima zaje... prijatelje”, pa se prestrašio za sebe i četvero djece. Sud nije povjerovao Čabraji da nije znao što je prenosio za Besimija, jer je Besimi svjedočio da mu je Čabraja predajući mu torbu s napravama rekao “da mora oprati ruke u hladnoj vodi da izbjegne stvaranje napona”.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije