Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO Dvije godine zatvora Marijanu Mikši (53)

Zatvor čelniku doma za stare

29.12.2008.
u 18:23

ZLATAR – Predsjednik Upravnog vijeća Doma za stare i nemoćne osobe “Sveti Nikola” u Krapini Marijan Mikša (53), na Županijskom sudu u Zlataru proglašen je krivim za zlouporabu položaja i ovlasti i krivotvorenje isprave te nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od dvije godine.

Teretilo ga se da je u 2004. godini od djelatnika doma preuzimao novac za plaćanje smještaja korisnika i zadržavao ga za sebe, oštetivši dom za 390 tisuća kuna te pribavivši si krivotvoreni račun prema kojem je u Njemačkoj kupio električne krevete za dom za 31.900 eura.

Sud smatra da su sporni kreveti plaćeni nepoznatoj osobi u Njemačkoj, dio novca utrošen na uređenje doma i nabavu raznih potrepština, te da je Mikša za sebe zadržao oko 64.400 kuna i nabavio krivotvoreni račun za krevete.

Mikša je dužan vratiti 64.400 kuna a snosi i troškove postupka od 30 tisuća kuna. Mikša, predsjednik krapinske Hvidre, sudjelovao je u Domovinskom ratu i dvaput je ranjavan, a otegotna mu je što je već osuđen za prijetnju i pronevjeru. Anka Marinović (50), ravnateljica ustanove, nepravomoćno je za nesavjestan rad u službi uvjetno osuđena na šest mjeseci zatvora, uz rok kušnje od tri godine, te mora platiti tri tisuće kuna troškove postupka.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije