Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽEN ZA TEŠKO UBOJSTVO

Zatukao je, orobio, pa zaključao kuću i ključ bacio u bunar

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
01.04.2019.
u 17:08

Tužiteljstvo je u optužnici tražilo da se Vuksanu produlji pritvor koji mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Karlo Vuksan (28) optužen je za teško ubojstvo Vere J. (76), a optužnicu protiv njega podiglo je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu. Motiv ubojstva bilo je koristoljublje, a Vuksan se tereti da je 24. listopada 2018. između 20.30 i 23.43 došao u obiteljsku kuću Vere J. u Bedekovčini.

Imao ju je namjeru opljačkati pa je nesretnu ženu izudarao šakama i zasad neutvrđenim tupo tvrdim bridovitim predmetom po glavi. Uz to joj je pritiskao prsni koš koljenima dok je ležala na podu ošamućena od udaraca. Od zadobivenih udaraca i pritisaka na prsni koš, Vera J. je preminula na mjestu događaja, a nakon što ju je ubio, Vuksan je u potrazi za novcem razbacao stvari po kući, da bi potom iz ormara u spavaćoj sobi Vere J. otuđio njezin novčanik s dokumentima, bankovnim karticama i gotovim novcem u iznosu od najmanje tisuću kuna.

Ukrao je i ključ ulaznih vrata kuće kojim je zaključao ulazna vrata kada je iz kuće otišao nakon ubojstva. Ključ je potom bacio u bunar u svom dvorištu, no policija ga je našla prilikom pretrage.

Vuksan je optužen i da je istog dana 24. listopada 2018. i potom 25. listopada 2018. s bankovnom karticom Vere J. na bankomatima u Bedekovčini i Zagrebu podigao novac s njezinog računa, ukupno oko 10.000 kuna.

Tužiteljstvo je u optužnici tražilo i da se Vuksanu produlji istražni zatvor koji mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela. Inače, on je prije ubojstva višestruko prijavljivan, uglavnom zbog imovinskih delikata.

Ivana Grbin o ponovnom suđenju Darvarca u Zadru

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
19:04 01.04.2019.

Jedina pravda ovdje bi bila da ga se osudi kao u Kini na streljanje s time da sam plati metke. 40 godina teške robije bi bilo premalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije