Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje sisačkim trovačima

'Zatekao sam ženu na hodniku. Počela se hladiti i dobivala je mrtvačku boju'

Gordana Laktašić,Dragomir Pavlović
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/5
30.01.2014.
u 13:48

Danas je svjedočio Dragan Podgoršek, suprug pokojne Jadranke

Dojmljiv je bio iskaz Dragana Podgoršeka, supruga pokojne Jadranke, na ponovljenom suđenju Gordani Laktašić (35) i Dragomiru Pavloviću (40) za trovanje dvoje Siščana.

– Kada me Zlatica Belčić oko 20 sati pozvala na mobitel da dođem k njoj po ženu, vjerovao sam da je opet popila. Međutim, na prvom katu zgrade u sisačkoj Ulici Nikole Šipuša zatekao sam ženu kako leži na hodniku ispred Zlatičina stana. Užasnut sam ustanovio da se već počela hladiti i dobivala je mrtvačku boju. Lupao sam na vrata, ali mi nitko nije otvorio, pa sam pozvao hitnu. Tek nakon dolaska policije potpuno pijana Zlatica otvorila je vrata. Prije toga primijetio sam da se moja Jadranka počela družiti sa sisačkim klošarima i da je pila. Oko šest mjeseci znala je dolaziti kući pijana ili omamljena, padala je i teturala. Sjećam se da me njezino društvo, kada je više popila, u dva navrata i ranije zvalo da dođem po nju – svjedočio je Podgoršek.

Tragedija se dogodila 17. kolovoza 2010. godine, a za nju su bili optuženi nevjenčani supružnici Pavlović i Laktašić, koji su joj prema optužnici u stanu Zlatice Belčić na pijanki u pivo stavili neutvrđen broj tableta Leponexa, snažnog antidepresiva, kako bi joj iz torbice ukrali kreditne kartice.

Pavlović je još optužen da je prije toga, 9. srpnja, sisačkom profesoru Damiru Zaimoviću u svom stanu u tanjur graha stavio dvije tablete Leponexa, također s namjerom da ga ubije i opljačka. Svjedoci na današnjoj raspravi nisu u svojim iskazima mogli dati nove detalje o slučaju, a prodavačica u prodavaonici Mlina i pekara potvrdila je kako su Pavlović i Laktašić, koje je prepoznala, American karticom, za koju je kasnije utvrđeno da je ukradena, kupovali robu.

Na suđenju 2011. godine za ta je djela Pavloviću izrečena jedinstvena dugotrajna kazna zatvora od 35 godina, a Laktašić kazna zatvora od 20 godina. Međutim, Vrhovni je sud presudu ukinuo i odredio novo suđenje pred novim sastavom sudskog vijeća Županijskog suda u Sisku.

Komentara 1

RS
rasta sev
21:21 30.01.2014.

Na ponovljenom suđenju treba dosuditi smrtnu presudu i pretvoriti u 40g.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije