Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zastupnici upozorili:
Povratak na članak

'Ako procijepljenost padne bit ćemo suočeni s epidemijama. Vratit će se bolesti koje mogu značiti i smrt'

Sve su političke opcije podržale postojeći program cijepljenja, osim Ivana Pernara iz Živoga zida koji se zalaže da cijepljenje bude stvar osobnog odabira.

Komentari 23

KR
krakatau
19:20 08.03.2017.

Kako primitivan, neobrazovan i kakav ignorant treba biti e da bi bio protiv cijepljenja? U 21. stoljecu!!?? Prestrasno...

VL
KA
kažemja
00:12 09.03.2017.

Ovaj problem se može vrlo jednostavno riješiti. Neka cijepljenje bude osobni odabir ali s tim da oni roditelji koji to ne žele potpišu izjavu da će snositi troškove eventualne bolesti koja se mogla spriječiti cijepljenjem . U nekim europskim državamaama na koje se pozivaju ti roditelji to je tako regulirano.

VL
Avatar Orlando!
Orlando!
22:13 08.03.2017.

Moderne mame boje se cijepiva a svaki dan kljukaju djecu lijekovima i kladim se sa nuspojave nisu ni pročitali.

VL
KN
knezevic3d
19:41 08.03.2017.

ma to su levatii kad se nesto desi onda ce im biti svi krivi...jadna djeca s tim roditeljima kad ih nece zastititi...

VL
Avatar Orlando!
Orlando!
22:11 08.03.2017.

Tko zna kakvim smo mi cjepivima cijepljeni i sto nam danas fali. Kad krene epidemija i po zlu onda će svi trčati cijepiti djecu al za neke bit će kasno.

VL
LH
luise.harm
22:28 15.04.2017.

Cijepljenje - inzistirajmo na točnosti: https://www.youtube.com/watch?v=WdWSkh4iceA

VL
MS
mihovil.strujic
19:41 08.03.2017.

Najvjerojatnije nece nastati epidemije. Sva djeca koja su cijepljenja ce biti zasticena osim u iznimnim situacijama. Medjutim, to ce znaciti smrt za svu djecu i odrasle koji se iz odredjenih razloga ne mogu cijepiti (iako bi zeljeli). Iako kao lijecnik mislim da svi zasluzuju pravo na zivot, opet, vecina ce odluciti. Nitko ne kaze da postotak smrtnosti i oboljevanja od npr polia ne mozete vratiti na razine prije cijepljenja.

VL
Avatar samo Istina
samo Istina
19:18 08.03.2017.

To je laž! Ako je to toliko sigurno, zašto onda nitko ne želi potpisati izjavu o preuzimanju odgovornosti!

VL
BE
Berlioz
19:56 08.03.2017.

Evo nekoliko primjera manipulacije iz ovog članka. Gospođa Linić nije odgovorila na tvrdnje Bunca nego je brzo skrenula s bolnog područja za sve pobornike cijepljenja. Nije rekla što je u njima, nije opovrgnula tvrdnje što se sve u njima nalazi, samo je skrenula pozornost s tog dijela. Potom tvrdnja ako padnemo ispod 94% procijepljenosti da nam prijete epidemije bolesti a spomenu podatke HZJZ "Tako u zemljama s niskim primanjima on iznosi 76 posto, u usporedbi s 82 posto u zemljama s nižim srednjim dohotkom te 94 posto u zemljama višeg srednjeg dohotka, odnosno 93 posto u zemljama s visokim dohotkom. Po ovome više ne postoje države u kojima ne bjesne epidemije svih bolesti jer su u opasnosti i ove s 94% procijepljenosti. Naravno da se radi o gluposti, da ovi s najvišim primanjima nemaju nikakve epidemije, ne morate se bojati otputovati u Austriju, Njemačku, Švedsku, Francusku, Kanadu i druge države s najboljim standardom iako spadaju u skupinu ispod 94% i NEMAJU obavezu cijepljenja. Zanimljivo je i da HZJZ tvrdi kako je 2015. godine procijepljenost bila 92,5 posto a nisu nas poharale epidemije. Ovakve izjave poput Streljine bi trebale spadati pod krivičnu odgovornost zaplašivanja građanstva i širenja neistinitih tvrdnji u svrhu osiguravanja profita farma industriji. A također spadaju pod blaćenje političkog protivnika, u ovom slučaju Živog Zida. Strelja Linić bi puno više napravila kada bi dala kompletan sastav cjepiva pa da vidimo je li Bunajc lagao. Ali naravno ona to nikada neće napraviti zbog toga jer više ne bi mogla obmanjivati javnost.

VL
ST
sttipe
23:28 08.03.2017.

Pa cjepljeni su, čega se boje, zašto im je baš tako bitno cjepit necjepljene?? Ako necjepljeni obole, oni su sigurni. Dakle izbor mora postojati, zagovornici ga nemaju argumenata gurat ostalima, osim ako nemaju skrivenih namjera/ sastojaka...

VL
DU
dubravko.ugor
21:57 08.03.2017.

Tko može vjerovati ovim korumpiranim političarima ? Pernar možda jest čudak, ali barem ostavlja dojam iskrenosti. Za mene je cijepljenje trovanje pučanstva. Tko se želi trovati , neka se cijepi. No ne postoji način, bez obzira o kojoj vrsti represijee se radi, na koji bi ta korumpirana političarska nakupina u sprezi s pohlepnim medicinarima i farmaceutima, mogla prisiliti ostale članove društva na cijepljenje. Samo trba biti informiran, dosljedan i uporan i ne mogu vam ništa.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.