Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privedeni hos-ovci

Raspudić: Ovo što se jučer dogodilo je sramotno! Grmoja: Prošao sam u tom trenu. Policija me pustila

Uzvanici na 308. Sinjskoj alci
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/34
06.08.2023.
u 15:23

Zastupnici Nino Raspudić i Nikola Grmoja u Sinju su se osvrnuli na jučerašnje uhićenje veterana 9. bojne HOS-a u Kninu

Državni vrh danas se iz Knina seli u Sinj, na 308. Sinjsku Alku na kojoj će biti predsjednik države, premijer, predsjednik Sabora, brojni ministri, veleposlanici, saborski zastupnici. Nino Raspudić obratio se medijima uoči Alke te komentirao sinjskog gradonačelnika Miru Bulja. "Sinj je jedini grad u kojem, koliko znam, nije bilo nikakvih ograničenja pristupa građana institucijama i uvjetovanja COVID potvrdama. Pokazalo se da je čovjek bio potpuno u pravu", naveo je Raspudić te se potom osvrnuo na jučerašnja uhićenja veterana 9. bojne HOS-a. 

"Ovo što se dogodilo je sramotno. Nisam vidio nikakvo objašnjenje zašto je skupini branitelja zabranjen dolazak u Knin. Plenković i njegova klika rade Hrvatskoj da se ljudi moraju osjećati loše i u najradosnije dane", kaže. 

Nikola Grmoja u Sinju se, također, dotakao iste teme te kazao: "Očito je bila namjera da se njima u tom trenutku onemogući dolazak. Ono što je problem s Kninom je što se to pretvorilo u jednu priredbu gdje političari drže govore, gdje nema naroda, gdje nema veselja. Sjetimo se kako se Oluja u Kninu slavila prije. Ako netko krši zakon, zna se što se napravi. Ovdje nije bilo kršenja zakona, nego je bila preventivna zabrana dolaska onima koji bi možda pokvarili zabavu političkoj eliti. Prošao sam u tom trenutku. Mene je policija pustila, njima je onemogućen pristup".

Kako je Večernji list ranije pisao, predsjednik Republike Zoran Milanović pratit će ovogodišnju Alku s predsjednicom Mađarske Katlin Novák koja će zbog Sinjske alke doći u radni posjet Republici Hrvatskoj.

Uz predsjednika Milanovića na Sinjskoj alci će biti i supruga Sanja Musić Milanović, a uz predsjednicu Novak njezin suprug István Veres. Predsjednik Vlade Andrej Plenković dolazak u Sinj najavio je u 14,45 kada će zajedno s ministrima obići crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske. Svi će sudjelovati na Vojvodinom prijamu u Alkarskim dvorima u 15,30 sati. Sinjska alka započinje u 16,30 sati.

VEZANI ČLANCI:

 

Komentara 28

Avatar MK3
MK3
16:44 06.08.2023.

Je da je to velika sramota, ali ova dva licemjera bolje neka šute - svi smo čuli Troskota (Most) kandidata za gradonačelnika Zagreba na ovu temu... Ima Most barem neku liniju na tu temu ili opet lovi po mutnom?

IL
ilustrator
16:08 06.08.2023.

imali smo "čas istorije" na dinari i trgu dan prije dana pobjede. koaliicioni bi se osjećali neugodno da su hosovci prisustvovali na proslavi. samo činjenice!

AG
AgramerskiPurger
18:43 06.08.2023.

A jesu li se ova dva kretena s obzirom da je za ovo po njima kriv AP i HDZ, javljali i kritzirali Milanović-Ostojićevu SDP miliciju kada je intervenirala protiv hrvatskih branitelja među kojima je bilo i onih HRVI i to čak i u cvrkvi ??? I koja baljezganja i laprdanja radi prikupljanja izbornih glasova su slijedeća ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije