Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravila struke

Zastupa Vodovod, ali i direktora optuženog za 'muljažu' u toj tvrtki

'Djakovo, 2010., Vlado Koren, direktor Djakovackog vodovoda'
''
19.10.2012.
u 17:30

Direktora Vladu Korena tereti se da je krivotvorio vlastiti ugovor o radu. Zvonimir Jurić istoj tvrtki pruža pravne usluge

Odvjetnik Zvonimir Jurić zastupa Đakovački vodovod d. d., ali istodobno brani i direktora te tvrtke Vladu Korena, optuženog za krivotvorenje službene isprave u tom istom poduzeću. Ukazuju na to dokumenti koji su stigli na našu adresu. Jurić je ugovor o odvjetničkim uslugama s Vodovodom potpisao u kolovozu 2009. Točno tri mjeseca kasnije, Državno je odvjetništvo podiglo optužnicu protiv Korena. Direktor je za svog branitelja angažirao upravo odvjetnika čije usluge koristi i ta gradska tvrtka.

No, ni Jurić ni Koren u tom potezu ne vide ništa sporno, a najmanje mogući sukob interesa.

– U sukobu interesa bio bih da zastupam obje strane u istom postupku. Usto, tvrtka nije oštećena, Korena se ne tereti ni za kakav novčani iznos – kaže Jurić i ističe da ga zastupa privatno.

– Pozvao sam ga da me brani jer on o cijelom predmetu zna najviše. Razumije sve bolje nego ja. I ja sam prvo pitao smije li me zastupati, rekao je da može i prihvatio – objašnjava Koren. Kao slobodan čovjek, nastavlja, ima pravo na odvjetnika kojega želi. – Ali ako ne smijem, neću ga idući put uzeti – govori Koren, dodajući kako je posljednja rasprava bila prije dvije godine. Uz Korena, optužen je i HNS-ov saborski zastupnik Ivica Mandić.

Direktora se tereti da je krivotvorio vlastiti ugovor o radu. Izmijenio je, smatra optužba, članak po kojemu Skupština može smijeniti direktora bez navođenja posebnih razloga. U novom je članku dopisao, stoji u optužnici, da je opoziv moguć samo u slučaju "teže povrede radnih obveza". Potpisao je to Ivica Mandić, kao predsjednik Nadzornog odbora, u studenome 2008.

– Koren je već bio o oslobođen tih optužbi. Postupak je vraćen na početak, ali zbog proceduralne pogreške – navodi nam Jurić. Stav Hrvatske odvjetničke komore do zaključenja teksta nismo uspjeli dobiti. – Ja si ne bih dopustio da zastupam i tvrtku i direktora, neprirodno je – komentira jedan ugledni zagrebački odvjetnik.

Komentara 3

BS
bstrabi2
17:37 19.10.2012.

Pa takav nam i treba.On zna muljati.I zato je voda tolko poskupila...

LI
LILLIT
19:42 19.10.2012.

Sve sami kriminalci. Fuj!!!

OB
-obrisani-
11:45 21.10.2012.

Sve muljaže dobro i učinkovito su branjene, te isti oslobođeni svih optužbi. Što je uopće sukob interesa? Da li bi na to pitanje svi vladajući odgovorili. Imajte potporu stranke, ne plašite se sukoba interesa i posljedica. Tko nas vodi, taj nas ne štiti, već nas doslovno ugnjetava i to priznajući. Ta, tko je kriv da se svi nisu snašli, priklonili stranci, bili uspješno zaštićeni i radili i za sebe i za svoje istomišljenike, bili slijepi i gluhi pored dobrog vida i sluha. Možda je to odbojnost skidanja dioptrije kod Gabrića, a možda i strah da će se neka prozivka loše odraziti na zahvat. Budite ustrajni ministre zdravlja, i ne dozvolite da vaš ubojiti pogled bude uperen u one jadnike koji očekuju vašu pomoć. Dobro posluže naočale i berz dioptrije, a vama u foteljama služe da loše vidite ono što bi trebali jasno. Možda ih ćešće premijer bude koristio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije