Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE POŽARA

Zastrašujuće snimke iz Černobila: 'Osjećam apokalipsu. Ovo je rat čovjeka i prirode'

Posljedice šumskih požara u Černobilu
Foto: Screenshot YouTube
1/4
22.04.2020.
u 14:01

Ukrajinski režiser Stanislav Kpralov objavio je snimku koja prikazuje razinu uništenja koju je požar nanio području

Požar u blizini napuštene nuklearne elektrane u Černobilu u Ukrajini mnogi su doživjeli kao još jedan znak apokalipse, a činjenica da je trebalo nekoliko dana vatrogascima da pod kontrolu dovedu vatrenu stihiju samo je pomoglo toj tezi. No, razina teških posljedica tek se sada vide. 

Ukrajinski režiser Stanislav Karpalov objavio je snimku iz zraka koja prikazuje razinu uništenja koju je požar nanio području. Vide se napušteni objekti kao i prostranstva spaljenog šumskog područja.

U Facebook statusu naslovljenom 'Černobil 2020. dan nakon požara' Kapralov je opisao štetu. 

"Osjećam apokalipsu. Želim maksimalno prenijeti atmosferu viđenog. U proteklih 30 godina, černobilska flora i fauna je ponovno rođena zbog odsustva ljudi i postala je ono što je bila prije 150 godina, čak i unatoč zračenju.

Sada je veći dio oživljenog ponovno uništen. Ovo je rat čovjeka i prirode', napisao je Kapralov na Facebooku. 

 

Podsjetimo se, šumski požar izbio je na području 03. travnja i zahvatio je više od 100 hektara šume. Nakon više od deset dana ugašen je uz pomoć 400 vatrogasaca. Sam dim požara se nadvio nad Kijevom, zbog čega su mnogi počeli tražiti i od vlasti jače kazne za piromane. 

Isto tako, ukrajinske vlasti tvrdile su kako požar nije doveo do "nema nikakve kemijske ili radiološke prijetnje", a nezavisni promatrači su također potvrdili da razina radijacije nije premašila dozvoljenu normu.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije