Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Zašto Boban nije došao govoriti o filmu 'Goranov Wimbledon'?

06.11.2013. u 12:45

Nitko ga nije zvao, niti njega niti ikoga njegova kalibra, jer voditelji i urednici HTV-a i svih naših velikih televizija pate ako u studiju sjedi netko veći od njih

Jučer rano popodne u okviru emisije “Društvena mreža”, prikazan je prvi hrvatski dokumentarac snimljen u čast i slavu tenisača Gorana Ivaniševića, jer je 2001. godine osvojio wimbledonski turnir. Poslije velike sportske pobjede, o kojoj su u filmu govorili tadašnji veliki tenisači, svi osim Agassija i Samprasa, očekivali smo slavljeničku atmosferu u studiju punom velikana, ali čim je iscurila špica nastupio je antiklimaks kakav se od HTV-a i mogao očekivati.

Već je slutilo na zlo kad je film “Goranov Wimbledon” najavila voditeljica Blaženka Leib koja je u studiju stajala sama. Poslije filma uz nju su sjele još dvije široj javnosti nepoznate ženske osobe (Renata Barić i Ivana Jakupčević) i to je bio sav svečani garnirung predviđen kućnim redom i svih ostalih naših televizija za prilike u kojima se veličaju planetarni podvizi sportskih veličina ili o utakmice i natjecanja u kojima one sada igraju glavnu ulogu. Nitko nije zvao u HTV-ov studio ni Zvonimira Bobana, čiji je dres Goran odjenuo kad se opraštao od Wimbledona, niti ikoga Bobanova kalibra, jer voditelji i šefovi svih naših velikih televizija pate ako u studiju sjedi netko veći od njih.

Između ostalih, to je jedan od razloga zašto na HTV-u nogometne utakmice komentira bivši bek Igor Štimac, umjesto nekog s talentom za svaku finesu nogometne igre. Zvonimir Boban se, jednom i nikad više, pojavio na RTL TV u nezaboravnoj ulozi komentatora koji nije frustriran onim što vidi, nego se svemu kvalitetnom veseli kao i svi mi. A koliko HRT cijeni Ivaniševića i film o njemu govori i to da Agassi i Sampras nisu govorili u filmu o Goranu, jer HRT nije svojem autoru filma i novinaru svojeg “TV kalendara”, g. Leonu Rizmaulu, dala 15.000 kuna za put u Ameriku. 

Komentara 13

MO
modovisisajteMaraschino
14:29 06.11.2013.

zaboravljate da je Boban '90 tukao "one" koji danas vode HRT

Avatar messerschmidt
messerschmidt
13:32 06.11.2013.

Isti Charles Bronson!

HR
hrabrosrce
21:28 06.11.2013.

gdin starčević vjerojatno stanuje blizu nekog groblja. sve mu je crno i mračno. a podloga moja hrvatska. užas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije