Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Zašto vjernici štuju tijela svojih svetaca?

O čemu se radi ponajbolje opisuju dvojica poljskih novinara i istraživača, Grzegorz Górny i Janusz Rosikoń, u knjizi “Svjedoci otajstva” (Verbum, 2014.), u kojoj su se na znanstveni način pozabavili Kristovim relikvijama

Komentari 9

Avatar istovari
istovari
18:56 05.07.2017.

Ozdraviteljska snaga morbidne idolatrije? Nekom narasla izgubljena noga ili ruka?

VL
EX
Exar89
18:42 05.07.2017.

Da, kad ih doktor spasi hvale Boga, a ako se dogodi pogreška onda je naravno samo doktor kriv. Infantilno.

VL
LI
lima83
08:14 06.07.2017.

"Ja sam Gospodin, Bog tvoj, nemaj drugih bogova osim mene." U jednom istraživanju je pokazano da je katolicima Isus tek na četvrtom mjestu kada se mole. Prije njega su razni sveci. Da li je to ispravno zaključite sami.

VL
VL
vladimir964
09:31 05.07.2017.

Ozdraviteljska snaga: gluposti. Liječničkim rječnikom to je jednostavni placebo efekat. Dakle ako vi dovoljno vjerujete u nešto da je čudotvorno/liječi u nekim slučajevima će doista doći do poboljšanja stanja. Ali to znači da bolesti i nije bilo, već da je to bio odraz duševnoga stanja. Na taj način čudotvorne mogu postati i grabljice, prase ili kotač vozila...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.