Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISTERIJ IZ ŠVICARSKE

Zašto su skočili s balkona? Članovi obitelji imali su diplome i ugledne karijere

Police officers take notes next to tents in Montreux
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS
1/5
28.03.2022.
u 09:59

Francuske novine pišu kako je obitelj živjela u velikom stanu, no koristili su samo dvije sobe, a u ostatku stana bile su konzerve i lijekovi.

Još uvijek nije poznat razlog zbog kojeg je jedna obitelj odlučila skočiti s balkona zgrade u centru švicarskog grada Montreuxa. Incident se dogodio prošlog četvrtka, a mediji pišu kako je peteročlana obitelj skočila sa sedmog kata zgrade u kojoj su živjeli. 

Muškarac, dvije žene i djevojčica nisu preživjeli pad, a 15-godišnjak je hospitaliziran i nalazi se u teškom stanju. Prema posljednjim informacijama njegovo vrlo ozbiljno stanje se stabiliziralo, a dječak je u tragediji izgubio sestru, roditelje i tetku. On je i ključ rasvjetljavanja ove tragedije, a policija nastavlja analizirati mobitel.

Francuske novine pišu kako je obitelj živjela u velikom stanu, no koristili su samo dvije sobe, a u ostatku stana bile su konzerve i lijekovi. To je pokrenulo priče da se radi o nekoj sekti ili o ''prepperima'', osobama koji su prikupljale zalihe spremajući se za najcrnje scenarije prouzročene velikim krizama.

U medijima su izašle i informacije o članovima obitelji. Riječ je o osobama koje su imale respektabilne karijere. Muškarac (40) je bio briljantan inženjer koji je diplomirao na prestižnom fakultetu École polytechnique u Parizu. U glavnom gradu Francuske radio je u IT odjelima nekoliko ministarstava. Nakon toga odlazi u Švicarsku gdje je radio u tvrtki specijaliziranoj za prodaju karata putem interneta. Ta je tvrtka bila zadužena za podjelu karata za Euro 2016. u Francuskoj. Nakon toga muškarac nastavlja raditi sam.

Supruga muškarca i njena sestra blizanka također su imale diplome. Jedna je imala diplomu iz oftalmologije, a druga iz stomatološkog sektora. Prema navodima francuskih medija, one su bile unuke prestižnog alžirskog književnika koji je umro prije 60 godina. Njega je ubio desničarski pokret koji se protivio neovisnosti Alžira, a ove godine na zahtjev Emmanuela Macrona odana je počast tom književniku.

Majka dvoje djece 2014. godine ostala je bez licencije ''iz administrativnih razloga'' dok je radila u ortodontskoj ordinaciji u Bulleu, koju je pokrenula nekoliko godina ranije. Posljednje radno mjesto njene sestre bilo je u Sveučilišnoj bolnici u Ženevi, a bivša kolegica za Blick je rekla kako je bila sposoban i vrlo kompetitivan oftalmolog. Bila je u braku s francuskim stručnjakom za sigurnosne računalne sustave, no razveli su se prije sedam godina.

''Journal du Dimanche'' stupio je u kontakt s obitelji od koje su doznali da 15 godina nisu ništa čuli o muškarcu i njegovoj supruzi.

– Šest mjeseci nakon sklapanja braka brutalno su prekinuli sve veze – rekao je jedan član obitelji.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Pennyswise
Pennyswise
10:17 28.03.2022.

To bude kad se čita previše babe Vange, Nostradamusa i medija.

IL
ilustrator
12:54 28.03.2022.

striček inžinjer se očito preračunao!

ZB
zgrada_bez_parkinga
10:37 28.03.2022.

Dokaz da mjesečni visoki troškovi života u Švicarskoj dovode do ovakvih postupaka. Očekujem zbog nezakonite naplate parkinga stanarima u Zagrebu i divlje gradnje bez širine dovede do pojave bandi i obilježavanje teritorija grafitima po zidovima i da svaka banda drži kvart pod svojom kontrolom a da ljudi svoje glave zabiju u zemlju kao nojevi. Bit će svima lakše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije