Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unatoč vrućini

Zašto su drevni Egipćani u seksu uživali većinom samo ljeti

drevni egipat
Screenshot Youtube
19.05.2013.
u 09:26

Razlog za čak 20 posto više poroda u ožujku i travnju leži u činjenici da su, kao i ostale aktivnosti, Egipćani plodnost povezivali s poplavama Nila.

Iako je općepoznata činjenica da stanovnici mediteranskih krajeva tijekom najtoplijih mjeseci u godini manje vode ljubav te da vrućina utječe na libido i broj spermatozoida, to nije bio slučaj i s drevnim Egipćanima. Oni su, sugerira najnovije istraživanje, seksualne potrebe najčešće upražnjavali tijekom srpnja i kolovoza, javlja Huffington Post.

Razlog za čak 20 posto više poroda u ožujku i travnju leži u činjenici da su, kao i ostale aktivnosti, Egipćani plodnost povezivali s poplavama Nila.

Istraživači su do ovih zaključaka došli ispitivanjem groblja u oazi u Dakhlehu gdje su nakon iskapanja 765 grobova ustanovili točan mjesec u kojem je pokojnik preminuo. To nije bilo komplicirano jer su svi grobovi bili okrenuti u smjeru izlazećeg sunca. Zanimljivo je i da su otkriveni grobovi 124 bebe koje su preminule od 18 do 45 tjedana nakon začeća, što je također pomoglo u objašnjavanju ovog fenomena.

Slijedom vjerovanja u plodnost Nila, Egipćani su tijekom ljetnih mjeseci organizirali niz svečanosti i proslava što ih je činilo raspoloženima za ljubav. No bilo je i onih doba u godina kada je začeće bilo nepoželjno. Tada se pribjegavalo mnogobrojnim oblicima kontracepcije, a neki od korištenih recepata uključivali su i izmet krokodila. Takvi su pripravci parove odvraćali od seksa.

>>Škakljiva pitanja o seksu na koja možda niste znali odgovor

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije