Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Zašto se veliki boje Živog zida

04.05.2018.
u 00:00

Uspjeh Živog zida u velikoj je mjeri i posljedica činjenice da uspješno izbjegavaju teme na kojima se “lomi” društvo, a profitiraju veliki ideološki blokovi.

Rast Živog zida već dugo nije zanemariv i nastavi li se trend koji pokazuju istraživanja javnog mišljenja, uspjeh te stranke na idućim parlamentarnim izborima mogao bi natjerati HDZ i SDP da, nakon desetljeća izmjenjivanja na vlasti, uđu u veliku koaliciju. Recept koji Živi zid pritom koristi je jednostavan – dobro su detektirali što muči građane koji se godinama ne uspijevaju izvući iz dugova i nude im otpis dugova, zabranu ovrha, isključivanja struje, vode i plina...

Za svoje stanje takvi birači krive upravo velike stranke, u čemu su vjerojatno dijelom u pravu, i pritom su spremni zanemariti činjenicu da su rješenja koja im nudi Živi zid prilično nerealna. Njima je, čini se, dosta da im se obeća kako će omraženim i “neosjetljivim” političkim elitama doći kraj.

Uspjeh Živog zida u velikoj je mjeri i posljedica činjenice da uspješno izbjegavaju teme na kojima se “lomi” društvo, a profitiraju veliki ideološki blokovi. Usred rasprave o Istanbulskoj konvenciji oni su nastavili “derati” po onečišćenju u Slavonskom Brodu, a samo glasovanje o Konvenciji jednostavno su izbjegli. Na stranu činjenica da bi ozbiljna politička opcija morala imati odgovore i na takva, svjetonazorska pitanja, ova taktika očito itekako pali u dobrom dijelu biračkog tijela.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Rekordan pad nezaposlenosti. Imamo li razloga za optimizam?

>>Martina Dalić: Nagodba će se postići u roku, neće trebati produljiti lex Agrokor

>>Hoće li Janica Kostelić stopirati pretvorbu NK Dinama?

>>Bruxelles smanjio prognozu hrvatskog rasta BDP-a na 2,8 posto

>>Prvo znanstveno istraživanje: U Hrvatskoj živi od 793 do 937 medvjeda

 

 

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
20:05 03.05.2018.

Auuu, vidi naslovnicu. Rekordan pad nezaposlenosti u zemlji iz koje se iselilo 180 tisuća radno sposobnih, a zaposlenih nikad nije bilo manje? Ne sjećam se pretjerano jugoslovenske komunističke propagande, ali sam siguran da niti jedan komunistički agitprop ne bi nikadd objavio nešto ovako odvratno, pokvareno, podlo i lažno. Siguran sam da na naslovnici državnog tiska u Sj. Koreji nikad ne bi pisalo nešto ovakvo. Za 20 godina će se ova naslovnica izučavati na svim fakultetima.

Avatar mofo
mofo
21:04 03.05.2018.

Svaki dan živi zid u novinama... Pa uz takvu medijsku ofenzivu i ja sam bi narastao.. iako o tom potom koliko su ankete pouzdane...

DU
Deleted user
02:33 04.05.2018.

Sve skupa u hrvatskoj je jedna velika bijeda....politika drustvo pravo pravda skolstvo zdravstvo sabor ..ama bas sve..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije