Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zašto se ulaganje u navodnjavanje vraća u par sezona

Moja zemlja
VL
PR
Autor
PR članak
06.09.2012.
u 14:28

Kako poduzetnici plivaju u moru birokracije, domaće i strane, pokazuje nam mladi voćar koji je s čitateljima Moje zemlje podijelio svoja iskustva...

Katastrofalna suša koja je posljednju godinu pogodila Hrvatsku ovog je ljeta ponovno potaknula pitanja zašto se u Hrvatskoj navodnjava samo 0,5% poljoprivrednih površina. Moja zemlja, mjesečnik za poljoprivredu Večernjeg lista u novom broju koji na kioske dolazi u ponedjeljak 10. rujna na 92 stranice otkriva tko je kriv za to stanje, kakvi su planovi države, ali donosi i pozitivna iskustva domaćih i inozemnih poljoprivrednika koji su uspjeli vratiti uloženo već nakon jedne sezone.

Krunoslav Zmaić, predstojnik Zavoda za agroekonomiku osječkog Poljoprivrednog fakulteta analizira trenutnu situaciju oko proizvodnje hrane u Hrvatskoj i kao najveći problem naglašava trenutni ustroj poljoprivrednih gospodarstava i mentalitet koji se odupire promjenama.

Kako poduzetnici plivaju u moru birokracije, domaće i strane, pokazuje nam mladi voćar koji je s čitateljima Moje zemlje podijelio svoja iskustva kako je za 500.000 kuna iz IPARD programa sakupio 15 kilograma dokumenata.

S Europom odlično posluje Ivan Šulog, poduzetnik koji godinama, zajedno s kooperantima, izvozi egzotično voće. Njegova priča pokazuje kako se od povremenog može doći do stalnog, unosnog posla.

Moja zemlja objavljuje i proceduru koja je potrebna kako bi krenuli u posao s proizvodnjom humusa pomoću glisti: Koliko je potrebno površine, novaca i vremena za pokretanje posla.

Sve to i još mnogo poljoprivrednih tema možete pročitati na 92 stranice za 19,99 kuna od ponedjeljka 10. rujna u novom broju Moje zemlje, mjesečnika za poljoprivredu Večernjeg lista.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?