Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dalibor Milas
Povratak na članak

Zašto se 15 svećenika nije očitovalo o zaštiti djece od pedofila u svojim redovima

Lakše je promovirati lažne vijesti i baviti se imaginarnim neprijateljima nego se suočiti s vlastitim krizama

Komentari 5

NE
Neat
16:57 09.01.2022.

Vladajuća HDZ-SDP-Možemo sekta cijeplia samo 82 djece s onih 48.000 doza koje su vozili uz policijsku pratnju i duge cijevi. Koliko članovi navedene sekte, samo u Saboru, imaju djece? Jesu li ih cijepili? Gdje zapinje? Ne vjeruju znanosti? Očito partijskaa disciplina nije baš na visini. Totalitarni sistemi uvijek izgledaju nepobjedivo sve dok se ne sruše kao kuća od karata. Žao nam je tih 82 nesretnika, ali se nadamo da se Markotićka nije zaigrala ekperimentiranjem na bespomoćnoj djeci u bolnicama ili u domovima. To će biti jako teško opravdati pred budućim tribunalom za zločine počinjene u doba "pandemijske" krize.

VL
PY
pypfax
17:54 09.01.2022.

. "Svecenika se optužnicom teretilo da je u noci izmedu 5. i 6. sijecnja 2002. godine u crkvenim prostorijama u jednom mjestu u Slavoniji i Baranjii silovao djecaka koristeci njegovu nedovoljnu emocionalnu razvijenost i prethodno stvorenu duhovnu i psihicku ovisnost o sebi kroz duhovno savjetovanje.......... Nakon što je djecaku ponudio pivo, za vrijeme prijateljskog druženja, svecenik je otišao u kupaonicu za 15-godišnjakom, prišao mu s leda i neprikladno ga dirao, a potom ga odveo u susjednu sobu i položio na krevet gdje je legao na njega i bez djecakove privole silovao ga", ..... Prema presudi, svecenik je te veceri docekao djecaka u 'bademantilu', nudio ga pivom dok su gledali utakmicu i tražio da ga izmasira. Potom ga je silovao............. Nakon svega, djecak se pokušao ubiti, a istražiteljima je ispricao da, nakon što ga je silovao, svecenik je djecaku rekao: "To znamo samo ti, Bog i ja....................."'Prema navodima iz optužnice, svecenik se i ranije 'trljao' o djecaka ministranta dok su bili nasamo.......................... Optuženi i osudeni svecenik na sudu je tvrdio da nije kriv te da je djecak njega proganjao i poljubio ga, no da ga je on odbio................. No sud u svecenikove tvrdnje nije povjerovao.................Svecenik je nekoliko puta premještan u posljednje dvije godine

VL
KR
Krud
16:00 09.01.2022.

Zašto? Pa odgovor se iz pitanja može pročitati.

VL
ME
Meter
16:08 09.01.2022.

Pitanje zanimljivo, odgovor žalostan

VL
Avatar jeremija1
jeremija1
16:53 09.01.2022.

Ima tu puno materijala za kritiku. Svaki svećenik koji se ogriješil o nečije dijete bi po mojem shvaćanju trebal biti višestruko rigidnije kažnjen od običnog svjetovnjaka, jer je zloupotrijebil svoj sveti položaj i povjerenje koje mu je kao Božjem posredniku predano. I tu ne bi dopustil nikakve interne crkvene istrage, jer sam zločin nadilazi nadležnost crkve kao ustanove. Ustvari, to je idealna baza za zataškivanje. Neki vjernici bi interne istrage možda još i akceptirali, ali društvo kao cjelina sigurno ne bi, jer u društvu ima i ateista. Kažnjenom svećeniku bi trebalo zabraniti i svaki eventualni budući rad s djecom, trebalo bi mu onemogućiti svaki pristup djeci. A ne da ga se samo ukori, premjesti 100 km dalje i onda opet po starom. To smo već imali. To su hodajuće mine. U takvim slučajevima bi na odgovornost trebalo pozvati i nadležnog biskupa !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.