Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedjeljni Večernji

Zašto sam do mirovine morao kroz pakao Iraka

Dejan Mladenović (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/5
11.06.2011.
u 21:30

Ozlijeđena mu je kralježnica, nakon Domovinskog rata nitko mu nije htio dati posao. MORH mu je odbio zahtjev za invalidsku mirovinu. Sjeo je u kamion za Irak i preživio pet godina užasa koji mu je oteo prijatelja Dalibora Burazovića

Zar sam doista morao proći kroz irački pakao da bih dobio ono što mi je pripadalo?!, ogorčeno pita Dejan Mladenović, 38-godišnji branitelj iz Zaboka, kojemu je Ministarstvo branitelja prvo odbilo zahtjev za invalidsku mirovinu, da bi ga, 14 godina kasnije, ipak priznalo.

– Koliko sam god uspio zatomiti ružne slike iz Domovinskog rata, toliko me proganjaju one iz Iraka... – zamišljeno priznaje Dejan – ...no, druge nije bilo, bio sam primoran voziti kamion u Irak, jer sam bio mrtav čovjek; narušena zdravlja, ponižen, bez primanja i prava na životno osiguranje.

A taj isti Dejan je, sa samo 18 godina, pobjegao sa služenja vojnog roka iz kragujevačke vojarne, kako bi se pridružio obrani domovine.

– U kolovozu 1992. priključio sam se postrojbi Tigrova, s kojima sam prebačen na Velebit, a s njima sam do 30 lipnja 1995. godine, također, prošao gotovo sva ratišta. Ali, kako mi je tada počela otkazivati kralježnica, bio sam prisiljen skinuti uniformu – priča Dejan. A onda su mu se, kaže, zatvorila i mnoga druga vrata.

>> Cijeli tekst o potresnoj životnoj priči Dejana Mladenovića pročitajte u Nedjeljnom izdanju Večernjeg lista...

Ključne riječi

Komentara 14

TA
tatamata
21:46 11.06.2011.

Da je platio doktore kao i svi ostali dobio bi i više nego je tražio. Ovako, poštenim putem ništa ! Devedeset posto invalida je invalidnost dobilo na temelju lažnog PTSP-a ! Svima poznato. Više znači biti \"lud\" nego sva ranjavanja po ratištima. Gadi mi se sve ovo. A guzice u vlasti sve to toleriraju već godinama. E, ja im zato neću biti biračko tijelo. Moje se rane neće tako jeftino prodavati !

AU
autoritet
00:51 12.06.2011.

Za četnike iz SDSS-a ima a za ovakve ljude nema love HDZ je smeće

OB
-obrisani-
21:35 11.06.2011.

Polako molicu lijepo...kako to da je \"narusena zdravlja i sa kraljeznicom koja je pocela otkazivati\" izdrzao 5 !!!!! godina voziti kamion???Takav ne bi dobio mirovinu ni u Svicarskoj,Njemackoj i sl.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije