Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ BARACKA

Zašto prva dama putuje bez supruga?

prva dama u Granadi
Reuters
06.08.2010.
u 13:27

Michelle Obama otputovala je s mlađom kćeri na luksuzni, neki kažu i preluksuzni, odmor u Španjolskoj, a supruga je ostavila da samo uz stariju kćer u Chicagu proslavi svoj 49. rođendan.

Mnogo je neobičnih stvari na putovanju prve dame SAD-a u Španjolsku. Pored vrlo uočljive činjenice da je otputovala bez supruga, i to u vrijeme kad on slavi rođendan, javnost se narogušila i zbog luksuznog odredišta u Marbelli koje je Michelle Obama odabrala: Villa Padierna iz lanca Ritz-Carlton, u kojem je cijena sobe između 500 i 2500 dolara na noć.

Michelle Obama i obiteljski prijatelji koji putuju s njom i mlađom kćeri zauzeli su čak 40 soba u tom superluksuznom odredištu. Obitelj Obama iz svog džepa plaća troškove za sebe i prijatelje, ali tu je i putovanje u zrakoplovu Air Force te brojno osiguranje iz tajne službe koje je obvezno za prvu damu, a te troškove snose porezni obveznici.

Marbella je poznata po izvrsnim golf-igralištima, no za razliku od svojega supruga Michelle Obama ne igra golf. Neka nagađanja bave se mogućnostima da je cijela obitelj trebala otići u Španjolsku, ali se od toga odustalo u zadnji trenutak. Možda je zbog neslužbenog statusa četverodnevnog posjeta koji nije međudržavni - Michelle Obama u planu ima samo jedan susret i slikanje sa španjolskom kraljevskom obitelji – nastao protokolarni problem, a možda je neki problem, ili politički ili osobno-obiteljski, u zadnji trenutak prisilio predsjednika da rođendan ipak proslavi kod kuće sa starijom kćeri, koja ima 12 godina, a to je osjetljivo doba... A možda nešto u njihovu braku nije kako treba – tko zna?

U svakom slučaju, zabilježen je i zanimljiv kuriozitet da je State Department sa svoje internetske stranice u zadnji trenutak uklonio upozorenje afroameričkim turistima da ne putuju u Španjolsku zbog mogućih rasističkih ispada i napada na turiste tamnije puti. Iz američkog veleposlanstva u Madridu kažu da je upozorenje bilo zastarjelo:

- Tu smo primjedbu uklonili. Bila je 15 mjeseci stara i više nije vrijedila, samo ju je netko zaboravio prije ukloniti. Ni na koji način ne sugeriramo da je španjolska policija rasistička i bio je u pitanju izolirani incident.

Komentara 4

Avatar lastan
lastan
14:10 06.08.2010.

Ako im je brak u krizi onda je to uistinu velika opasnost za svjetku sigurnost.

OR
orisis
17:49 06.08.2010.

Obama se prca naokolo s kojekakvim partijskim radnicama i obozhavateljkama a Mishelle ne zheli praviti od toga problem nego troshi koliko mozhe....

Avatar DonLon
DonLon
08:29 07.08.2010.

Ne zelim gubiti vrijeme na primitivno napisani clanak - ali super su mi slike koje pokazuju Michelle i kcerkicu u intimnoj setnji po Marbelli - uz pratnju 69 agenata ... :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije