Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zašto nam nisu iste žrtve potresa u Turskoj i Siriji ili žrtve rata u Ukrajini i Etiopiji

14.02.2023. u 08:17

Dok više (Turska) ili manje (Sirija) stiže pomoć potrebitima, pitamo se zašto ljude više pogađaju stradanja od potresa nego od granata. Zašto su ona, za razliku od žrtava potresa, samo ratna "uništena živa sila"

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar messerschmidt
messerschmidt
08:23 14.02.2023.

Kao za potres nije nitko kriv. Nego, trećinu Sirije (onu s naftom) drže pod okupacijom Amerikanci. Zato se ne smije reći da su Sirijci žrtve, za razliku od trećine okupirane Ukrajine koju drže Rusi.

Avatar Marko_Kraljevic
Marko_Kraljevic
08:30 14.02.2023.

ne znam sta se tu ima sta pitati? Cinjenica je da rvacka nije samostalna i da je anglosaksonska pudlica. Orkestrirano napadaju sve po komandi, pa tako od slepe mrznje i sikompleksiranosti i ne shvataju sta pricaju. S jedne strane slavi se otimanje Srpsko Kosova, bombardovanje Srbije, a s druge se to isto brani u ukrajini. Zato sto su u ukrajini nacisti na vlasti, i sto je tako naredio tata dzozefina. Pisali ste naveliko o nekakvim Putinovim vilama, bez i jednog dokaza, po starij gebelsovoj doktrini da milion puta ponovljena laz postaje istina. Nije to bas tako, laz je laz uvek ce i biti, ali neko to ne shvata. Uglavnom gde god su amerikanci opoganili zemlju svojom cizmom, rvacka je odobravala, a sad kad su sve zemlje sveta izvan nato bande ustale, sad je problem. Samo, treba imati na umu da ce i saucesnici odgovaragti.

DU
Deleted user
11:06 14.02.2023.

Zašto nam nisu iste žrtve potresa u Turskoj i Siriji ili žrtve rata u Ukrajini i Etiopiji? Zašto nam nisu iste žrtve rata u Vjetnamu, Afganistanu, Iraku kao žrtve rata u Ujkrajini? Na potres kao prirodni fenomen nemamo nikav utjecaj. Ratovi su izazvani od ljudi koji na nasilan način žele nametnuti svoje ciljeve. Većina onih koji se bore uglavnom misle da se bore za svoju domovinu, a istina je, da se bore za one koji će se obogatiti na tom ratu. Zato danas uglavnom i postoji plačenička vojska. Ratovi se mogu spriječiti ali za to nema političke volje. Potrese ne možemo predvidjeti i te žrtve nisu predmet političkih manipulacija i niskih udaraca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije