Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
08.05.2017. u 17:56

HNS u političkom životu bez SDP-a ne vrijedi ni pišljiva boba. Ali ta ekstremno klijentelistička stranka, posebno sada s Vrdoljakom na čelu, nametnula se kao glavna stranka oporbe, kao netko tko upravlja oporbenim procesima, a Vrdoljak se prometnuo u liberalnog vođu koji ne zna kako se preziva osnivačica i prva predsjednica njegove stranke

U Hrvatskoj je sva politika pomahnitala, sve je u kaosu, pa je tako i u kaosu cijela oporba, u kojoj se ne zna tko pije, a tko plaća. Već sama činjenica da oporba nije uspjela iz sedla izbaciti ministra financija Zdravka Marića, iako su do posljednjeg trenutka tvrdili i bili uvjereni da imaju većinu, dovoljno govori da je stanje među njima trulo.

A i ponovila se ona situacija iz vremena Ive Sanadera, kada je Zoran Milanović već mislio da je premijer, a Sanader ga na Pantovčaku cinično pitao je li sastavio Vladu, nakon čega je Vladu sastavio Sanader, a ne Milanović koji je trebao čekati drugu priliku, nakon Sanaderova pada.

No u svemu je tome nevjerojatno da se kao lider oporbe nameće HNS i njegov sveprisutni Ivan Vrdoljak. Zapravo je već godinama golema enigma što to spaja SDP i HNS? Odnosno, točnije, koja je to magija koja već godinama naganja SDP da s HNS-om neprestano ide u predizborne koalicije i da HNS na izborima na račun SDP-a dobije daleko više nego što bi dobio samostalno? Ankete same po sebi dovoljno kazuju da je HNS nitko i ništa.

Ivica Račan rekao je nikad više nakon iskustva s vođenjem svoje koalicije i Vlade i odbijao je svaku pomisao da nakon izbora ponovno pokuša sastaviti vlast, na što ga je najviše ganjao upravo HNS. No Račanovo iskustvo očito nije bila dovoljna pouka pa se SDP i dalje povlačio s HNS-om sve do danas.
Rasulo u SDP-u dovelo je čak do toga da SDP nema vlastitog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, što si nijedna velika stranka kao SDP nikad ne bi smjela dopustiti.

Ovako je HNS iskoristio kaotičnu situaciju i puno prije u prazan prostor pustio svoju Anku Mrak Taritaš, koja se toliko nametnula puno prije ostalih da je SDP ostao u defenzivnoj situaciji, i na kraju bez vlastitog kandidata, i pristao biti politički sponzor kandidatkinje HNS-a. Zašto?
HNS u političkom životu bez SDP-a ne vrijedi ni pišljiva boba. Ali ta ekstremno klijentelistička stranka, posebno sada s Vrdoljakom na čelu, nametnula se kao glavna stranka oporbe, kao netko tko upravlja oporbenim procesima, a Vrdoljak se prometnuo u liberalnog vođu koji ne zna kako mu se preziva osnivačica i prva predsjednica njegove stranke. I ne samo što ne zna, nego u kamere njezino prezime pretvori u muški spolni organ, da bi i nakon ispravka njezino prezime krivo izustio.

No spominjanje muškog spolnog organa očito je Vrdoljaku prvorazredna poštapalica koja mu je utekla u trenutku stresne slabosti pred TV kamerom, a zapravo je koristi u svojem svakodnevnom govoru u svakom trenutku. Jer da nije tako, kako bi ikome na vrh jezika, automatski, došao taj anatomski pojam? Samo onome kome je on kao dobar dan, kao što je očito Vrdoljaku.

Svaka čast na jezikoslovlju!
No pitanje je svih pitanja zašto je Vrdoljak sve agresivniji, bahatiji, ali i nervozniji? Zašto se toliko nameće? Nije li odgovor na to pitanje u tome da se ponaša u skladu sa starom poslovicom da je napad najbolja obrana? Nije li njegova medijska i sva druga ofenziva usmjerena u zaštitu potencijalnog kriminala koji bi se mogao otkriti unutar HNS-a, ali i s njime povezanih klijentelističkih krugova? Nije li razlog tome da bi se njega i tko zna još koga trebalo pozvati i na političku odgovornost?

Recimo, tko će odgovarati za debelu prijevaru potrošača, građana, s ugradnjom razdjelnika topline, kada se ispostavilo da to nije bila obveza države prema EU i da prije toga nije izrađena studija njihove isplativosti, što je baš tražio EU u preporuci? Kome se pogodovalo? Tko će ljudima nadoknaditi ne samo nepotrebne troškove, nego i stres kojim su bili pogođeni zbog agresivne vlasti koja je to nametala kao zakonsku obvezu uz prijetnju debelim kaznama? Koga sada treba kazniti? Pa valjda Vrdoljaka prvog, a on se debelo koprca i počinje histerizirati kada ga se o tome počine pitati.
Ili, kakvo će to novo upravljanje Zagrebom donijeti njihova kandidatkinja, osim što će se dugogodišnji klijentelizam Milana Bandića prebaciti na neko drugo klatno.

Da je tome tako, najbolje govori sve deblja afera oko obnove u poplavama uništenih kuća u Gunji i okolici koju je vodila baš njihova bivša ministrica. I baš su posao dobile i neke firme povezane s HNS-om i Vrdoljakom, i baš je Vrdoljak od jedne takve firme svojedobno kupio penthouse u Osijeku!? I to od firme koja se pojavljivala i u nekim drugim radovima u kojima su odluke donosili kadrovi HNS-a! I kao sve je to čista slučajnost! Taman posla! Halo, pravna državo, gdje si?     

Komentara 8

AR
aristip
00:01 09.05.2017.

Razdjelnici, stranačko-rodbinsko-prijateljsko zapošljavanje u HEP-u, obnova Gunje, penthaus, PPD, ATO, vjetroelektrane... realno bez promjene na čelu DORH-a Vrdoljak može biti miran.

DO
Donald
18:31 08.05.2017.

Primitivac koje se dokopao pozicije, ali se i dalje ponaša onako kako je naviknuo.

Avatar kravata
kravata
18:04 08.05.2017.

Nervozan jer se boji novog izbornog zakona koji bi doveo red i mir u drzavu a izabrana vecinu bi odradila svoj mandat .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije