Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politička cenzura

Zašto je vodeći australski znanstvenik usporedio Trumpa sa Staljinom

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
07.02.2017.
u 10:10

Politika američkog predsjednika Donalda Trumpa o klimatskim promjenama slična je znanstvenoj cenzuri Sovjetskog Saveza, kazao je vodeći australski znanstvenik dr. Alan Finkel

Politika američkog predsjednika Donalda Trumpa o klimatskim promjenama slična je znanstvenoj cenzuri Sovjetskog Saveza, kazao je vodeći australski znanstvenik dr. Alan Finkel na znanstvenom okruglom stolu u Canberri usporedivši tako Donalda Trumpa s komunističkim diktatorom Josephom Staljinom.

– Trumpova administracija naredila je da znanstvene podatke koje je objavila Američka agencija za zaštitu okoliša prošloga tjedna prvo moraju pregledati političari prije nego što oni budu objavljeni na stranicama EPA-e ili bilo gdje drugdje – rekao je Finkel, piše International Business Times.

– To prkosi logici. Gotovo sigurno izazvat će dugoročnu štetu. To podsjeća na cenzuru kakvu su vršili politički službenici u starom Sovjetskom Savezu – dodao je.

Finkel se tako osvrnuo na izjavu Douga Ericksena, glavnoga za komunikaciju između Trumpove administracije i tranzicijskog tima EPA koji je kazao kako se provjerava rad znanstvenika od slučaja do slučaja prije nego što će biti objavljeni ili distribuirani u javnost.

– Nadgledat ćemo što se događa tako da glas koji stiže iz EPA jest onaj koji odražava novu administraciju – rekao je Ericksen nekoliko dana nakon Trumpove inauguracije. 

>> Je li Melania prva dama ili prva Trumpova žrtva?

Komentara 5

Avatar nekakav
nekakav
10:25 07.02.2017.

i treba nadzor nad tim 'znanstvenicima'. jer su pali pod utjecaj kojekakvih lobija, i eto nam danas, da na temelju djelomičnih podataka o temperaturi diljem svijeta, oni umišljaju da znaju da je čovjek kriv za porast temperature, koji je inačee u granicama statističke pogreške. povećanje koncentracije co2 u atmosferi... a uređaj za mjerenje je star 60 godina! rad nafte je uništena proizvodnja konoplje, jer joj je konkurent. i namjerno je stvarana atmosfera linča protiv nje. tako i sad, lobiji su tu, znaju da njihov 'projekt' može uspjeti samo uz velike subvencije države za 'obnovljivim' izvorima energije. ukini pomoć države tim tehnologijama, i one propadaju na tržištu. što je tu obnovljivo?! a ovaj vodeći znanstvenik, po čemu vodeći? po tome što je svoje viđenje i stavove nametnuo drugima? kao i einstein, shvatio moć medija i reklame, stvorio dogme, koje se 'potvrđuju' 100 godina nakon njegovih 'objava'. njegove postulate nije moguće objasniti njegovim idejama, već drugim, tuđim, a mjerenja kojima se 'dokazuju' njegove teorije su smiješne. šumarskim metrom mjerimo debljinu ljudske vlasi, tako je sa njegovim idejama. po kojima nikada nećemo nikud otići. trump, staljin?! otkud hrabrosti novinaru da iz jedne izjave izvuče ovo? on se referirao na način objave nekih informacija. usa će smanjiti financiranje un-a, što će značiti ukidanje silnih un-ovih konferencija o klimi, koje se baziraju na vikanju jedne struje 'znanstvenika' i njihovih ideja, koje pozadinu imaju u interesnim lobijima.

DU
Deleted user
11:25 07.02.2017.

Tako je. Taj Australac ima potpuno pravo. Trump je diktaror veći od Staljina, Lenjina, Hitlera, Mussolinija, Franca, Salazara, Ceasusecua, Hruščova, Brežnjeva, Hortyja, Rakosija, Bokasse, Noriege, Pinocheta, Videle, Perona i Tite zajedno. Kao takav zar uopće zavrjeđuje trovati zrak na majčicii Zemlji, to više što uopće ne priznaje navodne klimatske promjene?

BU
buderim
12:56 07.02.2017.

Alan Finkel je po zanimanju ing.elektrothnike (stvarno ucen klimatski strucnjak!). Njegovo bogatstvo je trenutno Au$ 885 mil. Veliki je lobist od strane nuklearne energije i smatra da se svijet moze spasiti tako da na svakom uglu imamo nuklearku ( svi drugi oblici energije otpustaju previse CO2)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije