Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pakistan

Zašto je već jednom ne ubiju, uvrijedila je islam i neka umre

Ubijeni guverner posjetio je Bibi u zatvoru
REUTERS/PIXSELL
10.01.2011.
u 12:36

Za kršćanku Asiju Bibi, majku petero djece, sve je manje šanse da će je pomilovati nakon što je ubijen guverner Pandžaba, jedini pakistanski političar koji se za nju zauzimao

Sve je manje optimizma za pakistansku kršćanku Asiju Bibi (46). Potkraj prošle godine ona je osuđena na smrt zbog bogohuljenja. Prišivene su joj uvrede na račun muslimanskog proroka Muhameda, a lokalni imam ju je prijavio policiji i učinio sve da Asia dobije smrtnu kaznu. S obzirom na to da u toj zemlji dosad nitko nije ubijen zbog bogohuljenja, činilo se da će i ova kršćanka, majka petero djece, biti pomilovana.

No, u međuvremenu su se dogodile stvari koje joj ne idu u prilog, a sve je začinjeno jučerašnjim masovnim prosvjedima muslimanske većine u Karachiju. Više od 20.000 radikala prosvjedovalo je protiv bilo kakve izmjene zakona koji predviđa smrtnu kaznu za svetogrđe protiv islama. Usput su dali podršku policajcu koji je u prošli utorak usmrtio guvernera Punjaba Salmaana Taseera, zagovornika izmjene toga zakona.

Najteži trenutak za Asiju bilo je upravo ubojstvo Taseera, osamljenog liberalnog glasa u naciji opijenoj islamskim ekstremizmom. On ju je uoči božićnih blagdana posjetio u zatvoru, zajedno sa suprugom i kćeri, obećavajući joj da će dobiti predsjednički oprost. Predsjednik Zardari bio je raspoložen pomilovati je, ali ga je sud preduhitrio i to mu zabranio.

Samo nekoliko dan poslije guverner je ubijen, a usmrtio ga je njegov vlastiti tjelesni čuvar.

Dok Asia iščekuje prilično sigurnu egzekuciju, novinari Observera posjetili su njezino selo Itanwali u kojemu su sreli susjedu. Maafia Bibi (20) pita se zašto je ona još živa.

– Zašto je već jednom ne objese? – rekla je ljutito.

– Ona je naša susjeda. Radili smo skupa u polju i ona se razbjesnila kad mi muslimanke nismo htjele piti vodu iz njezine čaše. Tada je počela vrijeđati islam. Ona je kršćanka, mi smo muslimanke, i tu je velika razlika. Naša je religija superiornija!

Ključne riječi

Komentara 531

1O
1st-opinion
14:24 10.01.2011.

Kosovo_je_srce_Albanije je napisao/la: Sa teološkog aspekta je vrlo teško braniti ovo. I sam Muhammad je poslao svoje ljude da odrežu glavu jednoj ženi koja ga je ismijavala u svojim stihovima. _________________________________ To samo pokazuje i dokazuje da je i Muhamedd grijesio, kao i svaki obican covijek, protiv ljudskog zivota. Samo je neizmijerna narcisoidnost Muhameda mogla navesti na odluku da se drugome galva odrubi. Vijernik uvijek kaze Bog (ili Alah) je zivot dao i samo ga on moze uzeti, pa i moderna nauka koja ne vijeruje u Boga ili Alaha, pac u prirodu, kaze zivot je prirodno zacet i prirodno mora zavrsit. . . . . . . . . . . . .. . . . NIKADA NI JEDNO NASILJLE NAD ZIVOTOM

OB
-obrisani-
04:12 11.01.2011.

ratuju i Bosanski vojnici u Afganistanu protiv islamista, pa ti to ne smeta da ih zoveš mudžahedinima

OB
-obrisani-
14:56 11.01.2011.

Društvo koje za verbalni delikt ubija ljude, može lako ubiti sve one koji im iz bilo kojih razloga ne odgovaraju. Dakle u Pakistanu je dovoljno da netko za nekoga navede da je uvrijedio Islam i to potvrdi još jedan ili dva i onaj koga su odabrali jednostavno bude ubijen. Nije li to kršenje elementarnih ljudskih prava. ? Nevjerojatno je koliko ima različitih komentara opravdanja za ovakvu osudu od strane islamskih forumskih komentatora: Urugvaj piše o cionskoj zavjeri i podržava odluku da treba ubiti ovu ženu jer on zna da je ona zapravo cionist , nevjerojatno Streptomicin piše o unutarnjinm stvarima Pakistana i našem ne miješanju, jer ga strah novih \"generiranja samoubojica\"..., jadno Iznobed piše o spaljivanju žena u Indiji i VL osuđuje zbog pisanja ovog članka.... Dakle da zaključimo Ni jedan ne osuđuje ovakvo ponašanje jer se negdje duboko u sebi ne žele suočiti sa problemima kritike Islama... Nevjerojatno ali istinito..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije