Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDNA OD NAJLJEPŠIH ZGRADA
Povratak na članak

Zašto je u potresu ostala neokrznuta samo zgrada HNK?

Rekonstrukcija HNK krajem šezdesetih odigrala je važnu ulogu u tome da zgrada nije znatno oštećena u ovom potresu

Komentari 11

SS
Silver_surfer_
21:05 14.04.2020.

Zato što ni potres ne zanima program koji nudi HNK....

VL
5S
505.scrtom
21:42 14.04.2020.

E pa to je pitanje za stručnjake

VL
DU
Deleted user
00:46 15.04.2020.

Dakle od cijelog clanka, odgovor na naslov je u zadnjoj recenici: "Mislim da su određenu ulogu u tome da zgrada nije znatno oštećena u ovom potresu imale i preinake i rekonstrukcije - zaključio je povjesničar Filip Šimetin Šegvić." - i to nije nikakav odgovor. Zasto niste pitali nekog gradjevinara da vam to objasni i rijeseno?

VL
JO
jorgen
20:08 14.04.2020.

Ako vas zanima tema iz naslova - preskočite na kraj članka, jer prije toga imate litaniju o povijesti HNK. Kao da čitaš suhoparni akademski rad kojemu nije cilj informirati nego natrpati - u cilju samohvale svojim 'znanjem'.

VL
DU
Deleted user
01:51 15.04.2020.

Pitaju kao prave se i da se prenemazu da neznaju. Stvarno neznaju ili ........A rekli su da je ta zgrada najljepsa. Kako kome. Neki vecernjakovci a to smo svi mi koji pisemo ili komentiramo misle tako. ovisno o trenutnom raspolozenju.enju. Malo rada i obnavljanja ako je sigurnno i bez nekih zrtava Zagreb izgleda slicno kao i ostali gradovi.....Paris London Prag Viena.. Postujem i divim se i svim ostalim manjim i vecim,. Necemo sada sa nekim nabrajalicama jer to bi moglo potrajati danima godinama.

VL
IM
Ivan_Milinović
23:16 14.04.2020.

Prestanite nas pripremati za obnovu privatnih zgrada javnim novcem. Obavite to vise.

VL
Avatar Jack Daniels
Jack Daniels
02:54 15.04.2020.

A ja sam mislio da ce opet biti price o tome kako se Beograd tome protivio ali je Holjevac sve nadmudrio i uspio ucvrstiti HNK protiv-zemljotrsnom kostrukcijom. Kad ono nista od toga. Kad citas povijetni dio ovog clanka ( 'kojiji nije los ali nema veze sa naslovom) ispada da su gradnju HNK omogucili,odlucivali i projektirali Njemci i Madjari. Hrvatski Domoljubi su napravili stolce i zavijesu i sve su promatrali iz bircuza uz gemiste i tripice.

VL
LM
loriman.marko
18:32 15.04.2020.

Razlog je jedan jedini. Potres je zaobisao HNK isto kao sto je zaobisao i masu drugih zgrada u centru grada. Neke imaju malo jace temelje, a neke ne. U tome je sva mudrost. Ko je malo obisao Cucerje i Markusevac pa razgledavao ostecenja to mu je jasno ko dan. Ne treba biti građevinski strucnjak da bi to vidio. Na Markusevackim bregima dvije skoro iste stare kuce jedna od druge 20 m udaljene. Jedna popuvala cijela i razvaljenog krova dok je druga neostecena. I nitko od vas pametnih kvazinovinara se ne javlja sa objasnjenjem.

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
21:10 14.04.2020.

Zato sto je ta zgrada održavana, dok ovi sto žive u otetim stanovima ne održavaju zgrade jer su siromašni proleteri.

VL
DU
Deleted user
00:28 15.04.2020.

Ovako povijesno neuk kako jesam uvijek sam mislio kako je sve što je povezano s kulturom dolazilo s istoka. Vidi ti ovo - nisam ja to znao!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.