Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra u Večernjem

Zašto je pukla ljubav između Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića?

Hasanbegović i Esih
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
27.07.2019.
u 19:36

Ona je radila na terenu, a on je u Zagrebu razmišljao o ideologiji stranke

Te 2015. godine Kolinda Grabar-Kitarović, kao novoizabrana predsjednica Hrvatske koju je kandidirao Karamarkov HDZ, preuzela je pokroviteljstvo nad obljetnicom stradanja na Bleiburgu koju je SDP-ova vlast ukinula 2012. godine. I taj će događaj spletom okolnosti i nepredvidivog karaktera predsjednice roditi novu zvijezdu desnice. Plan je bio da predsjednica osobno dođe na komemoraciju stradanja, povodom 70. obljetnice pokolja na križnom putu. Međutim, Kolinda Grabar-Kitarović se tek nekoliko dana prije obljetnice predomislila i odlučila u Bleiburg poslati svoju zamjenu. Predsjednica je žrtve Bleiburga koji dan prije komemorirala sama, bez poziva medijima, a njezini tadašnji savjetnici dali su se u potragu za osobom koja će se u Bleiburgu pojaviti umjesto nje.

Gotovo egzotična pojava

– Hitno se tražila alternativa. Taj zadatak obavio je njezin tadašnji savjetnik za unutarnju politiku Mate Radeljić. Našao se s Božom Vukušićem, voditeljem Počasnog bleiburškog voda, koji je predložio da predsjedničina izaslanica na Bleiburgu bude Bruna Esih koja je tada bila predsjednica udruge “Hrvatski križni put” – prenio nam je izvor dobro upućen u tadašnja zbivanja. Tako je predsjednica u politički prostor lansirala mladu, modernu desničarku i konzervativku, kako su je mediji tada opisivali, a ona je vrlo brzo postala megazvijezda na desnici. Ubrzo se otkrilo da Bruna Esih kao predsjednica udruge Hrvatski križni put piše zakon o lustraciji, a kako je Tomislav Karamarko kao tadašnji šef HDZ-a zagovarao lustraciju, Bruna Esih je sve više dolazila u fokus javnosti. Lijepa lica, fotogenična, ideološki desno orijentirana, bila je gotovo egzotična pojava.

>> Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Bez posla je i dalje 10.715 Hrvata s diplomom, najviše ekonomista

>> Afganistanski dnevnici: Kako žive hrvatski vojnici u dalekoj i opasnoj misiji

>> Što je sve britanski premijer govorio o Hrvatskoj

>> Naši vojnici u Afganistanu imaju odličnu zaštitnu opremu, bolju i od Amerikanaca

>> Naš reporter s najboljim queen tribute bendom na svijetu

Foto: VLm

Komentara 23

Avatar Bond007
Bond007
23:14 27.07.2019.

U Hrvatskoj je poželjno biti ugrožena manjina tj. progresivan,...

DB
dbudak
23:44 27.07.2019.

Šteta

Avatar obrezani,hassan
obrezani,hassan
12:47 28.07.2019.

jednostavno mali hassan je musliman a esih je zidovka,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije