Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavlja svoju igru
Povratak na članak

Naš stručnjak otkriva zašto je Orbán uveo izvanredno stanje: Hoće li ga slijediti druge zemlje?

Govoreći o razlozima proglašavanja novog izvanrednog stanja, hrvatski politički analitičar Davor Gjenero smatra da se radi o manevru kojim Viktor Orbán povećava svoj manevarski prostor kojim dodatno potiskuje utjecaj parlamenta. Pojašnjava kako mu je to uspjelo jer je Orbánova stranka Fidesz, unatoč svim procjenama, na nedavnim parlamentarnim izborima osvojila dvotrećinsku većinu u parlamentu.

Komentari 21

PO
poluprovokator
23:05 25.05.2022.

Izvanredno stanje je san svake diktatorski nastrojene vlasti.

VL
BR
brodarec
23:11 25.05.2022.

Ovaj umobolnik poput slučajnog, picoustog će izolirati Mađarsku. To su urotnici i sluge zločinca putlera.

VL
ZS
zspanco
23:19 25.05.2022.

I taj štiti svoju guzicu i guzice svojih uhljeba i pajdi.

VL
DU
dugakita
10:01 26.05.2022.

Poljska pružila prstiće prema nekim dijelovima Ukrajine pa vidio i on šansu.

VL
TE
teoodd
23:23 25.05.2022.

Upravo sam procitao daje Orban vec startao sa diktatorskim "vanrednim stanjem".Naime izdao je naredbu da svi oni koji su u svom poslovanju stekli super profit isti moraju uplatiti drzavi da bi ona prosljedila narodu i vojsci.Tako ljepo zvuci za dobrii i naivni proleterijat. A sta ce se desiti tada.Biznis sa super profitom i prosjecnim profitom su temelj bolje buducnosti i u njih se nesmije dirati jer ce oni svoj Profit ulagati u nova radna mjesta i inovacije.Ovako se govorilo nekad potiho u Jugoslaviji za ovaj vid vladarski mjera "bit ce od zuba do zuba a u guzicu nista",Dat ce Orban malo proleterima malo vojsci ,miliciji uciteljima,doktorima i ostalim i onda nema vise.....Poslovni stranci otisli a za zanjima i domaci i nema super profita ali nema ni radni mjesta aOrban i njemu slicni nemaju sta oteti a proleteri vojska ,policija i ostali traze navikli....i onda???

VL
PR
prajdali100
23:58 25.05.2022.

Zahvaljujući pored ostalog i " politici" našeg predsjednika,odnosi Mađarske i Srbije nikad nisu bili bolji a naši sa njima su zahladili.To pozorno pratim!U vrijeme korone naš Predsjednik je neke poteze austrijske Vlade ocijenio kao fašističke .Ovi poludjeli! Reakcija je bila brza,nema više skupa u Bleiburgu.Pa vidi li itko što se događa?

VL
Avatar Cantor
Cantor
06:42 26.05.2022.

Koliko ja to vidim već godinama nas drže u nekoj vrsti izvanrednog stanja zbog korone. Sada kada se to malo istrošilo treba naći neki drugi razlog. Poslije toga to će postati pravilo. Opravdanje će biti pa vidite što smo sve prošli trebamo vremena za oporaviti se. Onda ćemo se poslije baviti takvim nebitnim detaljima kao što je demokracija. Pa ne mislite valjda da bi nas političari lagali....

VL
PR
prokurator
23:46 25.05.2022.

ili još kraće: da bi učvrstio diktaturu.

VL
Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
10:39 26.05.2022.

Naš stručnjak otkriva zašto je Orbán uveo izvanredno stanje: Hoće li ga slijediti i druge europske zemlje i kod nas na balkanu jeftino pokupovati sve preostala produzeca koja nesto vrijede, vodu, obalu i otoke kao sto je on fino i suptilno postao gazda i vlasnik u nekadasnjem domoljubnom balkanskom simbolu Ini?

VL
DU
Deleted user
01:11 26.05.2022.

Hrvatska se treba sta prije naoružat jer ovakve face ala Orban i Vučić u susistvu ne mirišu na dobro !Ako nas madjari napadnu onda nas nato neće branit jer su tamo i ti huni !

VL
CE
CenzuriranUskoro
08:52 26.05.2022.

Samo budala vjeruje analitičarima koji pišu u mainstream medijima. Ono što znam da Mađarska ima više plaće, niže troškove života, posebno energenata, da je jedan tada patuljak MOL kupio mastodonta INA-u. Da se politički ne svrstavaju nigdje ako to nije u interesu Madara. A uzurpiranje vlasti gdje Orban ima više od 2/3 parlamenta nema potrebe komentirati dok kod nas obična većina i kupljeni ustavni sud daje potpunu diktaturu "STOŽERU" i premijeru.

VL
PL
plenkikok
23:43 25.05.2022.

Uveo je vanredno stanje, ali kada se vidi što to tzv. vanredno stanje podrazumijeva, pa sve će to na kraju platiti građani Mađarske.

VL
Avatar LjutaPrepelica
LjutaPrepelica
12:06 29.05.2022.

Orbana je odavno trebalo izbaciti iz EU

VL
AL
alzamalo
13:23 28.05.2022.

Mali frustrirani vođa bi obnavljao "carstvo".. zna da ne moze, ne podudarnost u zelji i stvarnost dovodi do frustracije, a kasnije i tezih oblika mentalnih stanja..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.