Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza
Povratak na članak

Zašto je odvažno reći da Mrak-Taritaš i Kerum pobjeđuju u 2. krugu

Razlika između uspješne i neuspješne ankete ovisi o umijeću agencija da što bolje identificiraju one ispitanike koji će na izbore zaista i izići

Komentari 5

DU
Deleted user
00:21 20.05.2017.

Teško je biti dobar anketar kad ti 90% njih poklopi slušalicu,realno anketa se provodi na onih 10% ili zagriženih za politiku ili čudacima koji imaju vremena za razgovor s anketarom

VL
ZD
zdepar
19:29 19.05.2017.

možda pobjeđuju jedno drugog (čitaj: lud zbunijenog)

VL
KA
kacavenda
17:56 19.05.2017.

Mrak, jadno

VL
AL
Alkana
16:36 19.05.2017.

Jao nama ako zagrebačka blagajna dođe u ruke gđe Mrak. Novac će ishlapiti za čas kao u Gunji. Dok je njena partijska kolegica Zlatar peglala službene kartice za osobnu potrošnju jela i pića i cigareta, Mrak je zaista zamračila Gunjuju za velike novce. Je, je, napravljeno je, ali košta duplo više nego što bi bilo normalno, tako kažu naši ekonosmki analitičari. Zato, ne, ne gđo Mrak! Zagreb voli svjetlo!

VL
Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
16:23 19.05.2017.

Ankete dviju "vodećih" anketarskih agencija, da ih sad ne spominjem poimence, su smiješne, tendenciozne, netočne, odnosno prevarantske. Na zadnjim parlamentarnim izborima su uspjeli promašiti čak i izlazne ankete, što je tehnički nemoguće za ikog tko pokušava ozbiljno raditi. Pazite, recimo, zadnju anketu za Zagreb, čak su naveli da su stratificirali uzorak ovisno o veličini naselja? Halo, stratificirali su uzorak po veličini naselja za lokalne izbore, i to za Zagreb koji je jedna izborna jedinica? Pa koliko moraš biti nestručan za provesti takvu anketu? Pa 99% zagrepčana živi ili u samom Zagrebu, ili u prigradskim spojenim naseljima, o kakvoj se tu stratifikaciji moglo uopće raditi?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.