Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milošević kritizira

'Zašto je Milanović išao u Bleiburg nego po političke bodove?'

ivan domagoj milošević (1)
Goran Jakuš/PIXSELL
02.04.2012.
u 19:25

Izjavom da se u Bleiburgu odaje počast ne zločinu, nego jednoj vojsci, Milanović je "nanio duboku nepravdu i istini i nevinim žrtvama"

Domagoj Ivan Milošević, jedan od kandidata za predsjednika HDZ-a, komentirao je jučerašnju izjavu premijera Zorana Milanovića da se u Bleiburgu odaje počast ne zločinu, nego jednoj vojsci rekavši da je time "nanio duboku nepravdu i istini i nevinim žrtvama".

–  Antifašizam je u samim temeljima suvremene hrvatske države i trajna vrijednost svih demokratskih društava. Negiranje komunističkih zločina i okrutnih masovnih ubojstava nedužnih pripadnika poražene vojske bez ikakva suđenja s antifašizmom nemaju nikakve veze. Žalosno je da hrvatski premijer nakon toliko godina ponovno na tako grub i ignorantan način raskapa grobove i rane koje smo toliko godina nastojali ostaviti iza sebe afirmirajući povijesnu istinu o Drugom svjetskom ratu i razvijajući demokratske vrijednosti današnje europske Hrvatske – istaknuo je Milošević u svome priopćenju.

– Ne znam po što je Milanović išao u Bleiburg 2008. godine osim licemjerno skupljati političke bodove ako danas tvrdi da se tamo ne odaje počast žrtvama. Da nije riječ o tako bolnoj temi, bio bi to samo još jedan nepromišljeni ispad kakav si, međutim, nitko na položaju predsjednika hrvatske Vlade ne može dopustiti – zaključuje Milošević.

Istaknuo je i da se oštro protivi prijedlogu da Hrvatski sabor ne bude više pokrovitelj obilježavanja bleiburških žrtava te je pozvao i sve kolege zastupnike da učine isto.

Podsjetimo, Milanović je jučer u intervjuu za Novu TV na pitanje treba li Hrvatski sabor i dalje biti pokrovitelj obilježavanja Bleiburga rekao:

– Bleiburška je proslava kontroverzna. Ja sam bio tamo. Činjenica je da to nije odavanje počasti žrtvama jer njih tamo nije bilo. To je odavanje počasti jednoj vojsci. Žrtava ima drugdje, velik broja žrtava. Ako ćemo im davati počast, a trebamo jer su to bili nevini ljudi, onda bi se trebali usredotočiti na takva mjesta – rekao je Milanović.

Komentara 142

TR
Tu--ropoljac
11:55 03.04.2012.

Rambo 9, otkači se! Gdje se gasiš?

OB
-obrisani-
19:35 02.04.2012.

što sad ovaj....Domagoj trkelja....kad mu Jaca nije dala dozvolu....

JS
jadni splićani :O
10:32 03.04.2012.

sramotno je da milanović na takav način se odnsoi prema žrtvama , milošević je potpuno u pravu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije