Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
31.03.2014. u 14:00

Dok Družijanić kao ljevičar može biti Radmanov Picula, tako bi Togonal, koji naginje desno, mogao figurirati kao ravnateljev Ivo Stier

Možete li zamisliti da trener Chelseaja Jose Mourinho svog najboljeg golgetera drži na klupi, dok njegovu momčad muči kronična neefikasnost? Naravno da je to teško i zamisliti, a kamoli da se dogodi u stvarnom životu. Zato je prgavi Portugalac jedan od najboljih nogometnih trenera na svijetu. Ravnatelj HRT-a Goran Radman nikada neće postati jedan od najboljih direktora na svijetu baš zato što dopušta da jedan od njegovih najboljih igrača, Mislav Togonal, “trune” na radiju, dok HTV-u u istodobno nedostaju emisije za koje je on kao stvoren.

Nakon ukidanja “Otvorenog”, HTV je uveo “Fokus” koji vodi Danko Družijanić. Moram priznati da je Družijanić ugodno iznenađenje te da to dobro radi čak i kada mora obraditi prilično neatraktivne teme. Ali jedan “Fokus” tjedno nije dovoljan za naše politizirano gledateljstvo. Stoga bi odlično “pala” još jedna slična emisiji u drugom dijelu tjedna koju bi vodio Togonal. I to bi bilo politički korektno. Dok Družijanić kao ljevičar može biti Radmanov Picula, tako bi Togonal, koji naginje desno, mogao figurirati kao ravnateljev Ivo Stier. Bila bi zadovoljna i publika koja bi barem po ovome slučaju mogla zaključiti da na javnoj televiziji ima mjesta za sve.

Najviše bi dobilo novinarstvo zato što je Togonal zaista odličan novinar i voditelj. Ne bi to bilo loše ni za Radmana. Sasvim sigurno bi donekle splasnuli napadi s desnice. Uz to, pokazao bi da nije isključiv kao Karamarko i Milanović. Naravno, to ni izbliza ne bi bilo dovoljno da se HTV proglasi nepristranim javnim servisom, ali bi u svakom slučaju bio pozitivan korak.

PLUS

Siniša Kovačić pozvao je u subotnji Dnevnik 3 predstavnike manjih stranaka. Dobro je da se građani podsjete da ne postoje samo SDP i HDZ

MINUS

Izručenje Zdravka Mustača Njemačkoj nema medijski tretman kakav objektivno zaslužuje. Odlaskom dvojice udbaša nismo riješili sve probleme

>> Nezapamćen kaos na HTV-u: Na jednog novinara četiri urednika

Komentara 13

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
14:18 31.03.2014.

Ja to nazivam YUTEL , a to je istovreeno i odgovor

CI
cicibela
15:02 31.03.2014.

Kako bi Titov štafetlija mogao dozvoliti pluralizam mišljenja na javnoj TV? Bez lustracije, nikad demokracije!

KA
kafka
14:21 31.03.2014.

Ako želiš 'prodati' utakmicu najbolje staviš u rezervu (ako ih nisi drugačije eliminirao). Usput smisliš još neku pričicu ... .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije