Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darko Zver iz Fokusa:

'Zašto bi Međimurci plaćali obnovu skupih privatnih kvadrata u Zagrebu?'

Darko Zver
Foto: Facebook/Pixsell
25.07.2020.
u 15:11

Na reakciju ga je potaknula vijest da će Vlada sufinancirati obnovu Zagreba

Ne postoji niti jedan valjani razlog zbog kojeg bi skromni, marljivi i vrijedni Međimurci trebali financirati obnovu skupih zagrebačkih kvadrata u privatnom vlasništvu - smatra Čakovčanin Darko Zver iz stranke Fokus, kojeg je na reakciju potaknula vijest da će Vlada sufinancirati obnovu Zagreba.

- Tko je ta Vlada koja će podmiriti 60 posto troškova obnove Zagreba? Pa to smo svi mi. I Međimurci i Zagorci i Zagrepčanci i Dalmatinci i Slavonci. Bogati i siromašni. Mladi i stari - napisao je Zver na društvenoj mreži i nabrojao koliko poreza i doprinosa plaćaju građani i poduzetnici u Hrvatskoj.

 

Ključne riječi

Komentara 20

KO
Kokoiduhovi
18:42 25.07.2020.

Zbog toga što se dio od plaćenih doprinosa, poreza i prireza Zagrepčana, raspoređuje za bolnice, zdravstvenu zaštitu, plaće uprave i javnih službi, kao i za obnovu, pomoć i sl. diljem Hrvatske. Zar netko misli da nema udjela Zagrepčana u obnoviovi mjesta u Hrvatskoj pogođenih nekom katastrofom? To je smisao su-života, su-vlasništva, su-odgovornosti.......Nije samo; "meni, moje, ja", jer sviđalo nam se ili ne, živimo u suživotu, proračun dijelimo zajedno

AC
accusator
15:54 25.07.2020.

Zato što se nadamo da bismo trebali postati društvo jednako osjetljivo na bilo koji problem bilo kojeg pojedinca, pogotovo kad je uzrok tome problemu elementarna nepogoda. Društvo koje obnavlja ratom porušeno, požarom opustošeno, poplavom odneseno, potresom uništeno, društvo koje pomaže i bolesnima i hendikepiranima i mladima i starima. Ne budimo društvo sebičnjaka koji gledaju samo svoju korist. Osobno mi u potresu ništa značajnije nije oštećeno i ne trebam državnu pomoć ali spreman sam od svoje mirovine dati doprinos obnovi grada. Čovjek koji može dati osjeća se dobro.

WE
west66
19:16 25.07.2020.

g.Zver, prvo skočiti pa tek onda reći hop......nist od mjesta gradonacelnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije