Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Zaštititi hrvatski kulen i pršut od ‘napada’ na mesne proizvode u EU

Samodostatnost Hrvatske u proizvodnji mesa 2018. godine iznosila je 70,64%, što govori o značajnom potencijalu proizvodnje koji otvara nove perspektive za domaće tradicionalne proizvođače, obiteljska gospodarstava te male i srednje poduzetnike

Komentari 3

IC
ICCO
11:14 07.02.2021.

Jao nama s njim kad je njemu najveći izazov kao zastupnika propitivati dal je sol il cukar u Strategiji a sa kulenom dobro izbalansiran, sačuvaj me Bože . Kulen će se jesti u istim količinama što god tamo pisalo, da da nije tako pušača bi svake godine bilo 10% manje unatrag puno godina. Jedino ako nije mislio na ravnopravnost estonaca i slavonaca da konzumiraju svaki 15 kg godišnje per capital bar! E moj sokole, bitno da si našao zanimaciju

VL
CR
crocro
08:39 07.02.2021.

Problem je što mi ne razmišljamo o brzini zaštite naših brendova, problem je što mi ne znamo zašto je važna brzina zaštite naših brendova, problem je što smo spori i što smo tromi, problem je što ne znamo razmišljati jedan korak naprijed ispred svih i na vrijeme se ubaciti u vatru zaštite naših brendova. Zato su slovenci brzi i samo unaprijed sanjaju o zaštiti svojega i po mogućnosti krađe tuđega. Samo zbog toga jer znaju da je susjed trom i nezainteresiran i da kasno pali fitilj. Jer da nije tako, vjerujem da bi imali daleko veći broj zaštićenih brendova. Znamo kako je bilo s teranom u Istri. Oni imaju komadić zemlje u Istri i zaštitili istarski teran. A onda se mi sjetili da i mi imamo "komadić" Istre i da bi i mi htjeli zaštititi Istarski teran. I na kraju nam presude moraju donositi strani sudovi, pa da vuk bude sit i ovce na broju, moramo se priladoditi nekakvim kompromisima i uvjetima. Mi moramo imati nekoga tko će imati zadaću unaprijed zahtjevati zaštitu naših brendova svjetskom tržištu, a ne "post festum" reagirati.

VL
RO
romobil
09:40 07.02.2021.

Teško zemlji kojoj je glavna grana industrije primarna proizvodnja suhog mesa....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.