Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U NOĆNOM KLUBU

Zaštitari teško ozlijedili maloljetnika, kod kuće jednom našli raketne bacače, automatsku pušku...

Foto: MUP
07.01.2020.
u 10:28

Do incidenta je došlo 5. siječnja oko 2.25 sati u jednom kninskom noćnom klubu

U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom i 32-godišnjakom osumnjičenima za nanošenje teške tjelesne ozlijede maloljetniku, dok je osumnjičeni 34-godišnjak osumnjičeni i za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. 

- Osumnjičeni 34-godišnjak je 5. siječnja oko 2.25 sati u Kninu u tamošnjem noćnom klubu, gdje je radi kao zaštitar, radi remećenja javnog reda i mira u noćnom klubu, iz prostorija kluba izveo jednog maloljetnika, koji je razbio čašu i kojemu je branio povratak u prostorije kluba, zbog čega je došlo do verbalnog, a potom i tjelesnog sukoba između osumnjičenog i oštećenog maloljetnika, a u koji sukob se uključio i osumnjičeni 32-godišnjak, također u svojstvu zaštitara. Tom prilikom osumnjičeni su oštećenog maloljetnika teže ozlijedili, koji je, zbog zadobivenih ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u kninskoj bolnici. 

Prilikom ovog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 34-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao dva raketna bacača jednu automatsku pušku i više komada pištoljskog i puščanog streljiva i pribora za čišćenje oružja, a što sve je neovlašteno posjedovao u vremenu od 10. prosinca do dana predaje u podstanarskom stanu u Kninu.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave - istakla je Marica Kosor glasnogovornica šibenske policije.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
10:59 07.01.2020.

MUP na razini policijskih postaja aljkavo provodi terenske provjere za osobama koje se namjeravaju zaposliti kao zaštitari na obrascima za provjeru postoji odlomak u kojem se upisuje da li je kandidat za zaštitara sklon ili se druži sa osobama sklonimm počinjenju kaznenih djela te da li je netko iz njegove uže obitelji evidentiran za prekršaje protivnom javnom redu i miru ili počinitelj kaznenih djela. Ti se podaci se ispunjavaju pro-forme bez kvalitetne terenske provjere. S druge strane zbog pomanjkanja zaštitara na tržištu rada, zaštitarske tvrtke i da je napravljena kvalitetna provjera zaposlite bilo koga sve i svašta a ibspekcijska služba koja unutar policijske uprave provodi nadzor nad zaposlenim zaštitarima dobiva mito za prešučivanje utvŕđene nepravilnosti odnosno nadzor se svodi da li zaštitar kod sebe ima.propisanu iskaznicu i na sebi ima odgovarajuće dijelove odore i ništa drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije