Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Zaštitari kamionima spriječili dovoz smeća na Piškornicu

Kamioni
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/2
12.09.2014.
u 10:30

Koprivnička vlast očekuje pomoć ‘svog’ ministra Mihaela Zmajlovića

Ovotjedno čarkanje na koprivničkom odlagalištu otpada Piškornici preraslo je u otvoreni rat u kojemu se koriste sva raspoloživa oružja. Počelo je puškaranjem u ponedjeljak, kada je Općina Koprivnički Ivanec ovrhom uzela parcelu na koju se odlaže koprivničko smeće. Uzvratio je Grad Koprivnica zatraživši i privremeno dobivši nužni prilaz do druge parcele, one u njegovu vlasništvu, kako bi nastavio dovoziti otpad.

Strategija

U međuvremenu je, u srijedu, općina zemljište prodala tvrtki Piškornica d.o.o., koja je uza zaštitare jučer spriječila pune kamione gradskog Komunalca da istovare smeće jer se privremeno sudsko rješenje odnosi na parcelu u vlasništvu Koprivničkog Ivanca.

Koprivnička vlast odgovorila je - nakon četiri dana posvemašnje šutnje - konferencijom za novinare, na kojoj je otkrila svoje strateške planove: u pomoć prizvati stranačkoga (SDP) kolegu, ministra Mihaela Zmajlovića i također politički prijateljske župane varaždinskoga, međimurskog i krapinsko-zagorskoga da u ljutome boju svladaju HSS-ova koprivničko-križevačkog župana, koji je - imputiraju gradski oci - na čelu agresorske kolone što je okupirala Piškornicu.

- Nema Piškornice bez Koprivnice i Koprivnica neće biti Napulj - poručio je dogradonačelnik Mišel Jakšić i objasnio kako se gradnja regionalnog odlagališta za četiri županije, taj strateški državni projekt, neće moći prijaviti za europski novac, a riječ je o nekih 80 milijuna eura, sve dok Grad Koprivnica kontrolira još neke parcele na području na kojemu bi se megacentar za smeće trebao graditi.

Artiljerija

S druge strane uslijedila je teška artiljerija: Piškornica d.o.o. iskoristila je mogućnosti koje joj daje Vladina podrška strateškim investicijama i zatražila hitno izvlaštenje Grada Koprivnice, odnosno Komunalca, sa spornih parcela.

Namjera tog poteza jasna je: očistiti imovinsko-pravne odnose i do konca godine aplicirati za europski novac kako bi realizacija strateške investicije išla po planu i kako bi megacentar 2018. godine proradio.

Dok ratuju, obje zaraćene strane jedna drugoj poručuju da su spremne za mirovne pregovore. U idućih 30 dana koprivničko smeće putuje u Đurđevac, Što će biti nakon toga, nitko u ovome trenutku ne može predvidjeti.

Komentara 1

Avatar tkozna
tkozna
09:16 13.09.2014.

Nije mi razumno što sve neće koren napraviti kako bi dobio bezplatan EPP i kako bi napakostio Koprivnici. Tvrdi da Koprivnica koči projekt??!! Pa zamislite vi da ste kupili parcele izvan svoje opčine počeli raditi i onda ti gruntovčan veli preko moje parcele nebrete. Sjetite se filma "Ko to tamo peva" kada autobus trebo proči put a stari izorao put i tvrdi sada je ovo moja njiva..... Bože čudnih li vremena, postajemo žrtve sudbine jedne padajuče političke stranke koja evo na ovaj način radi na boljitku svojih žitelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije