Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat prijevoznika

Zaštitari spriječili APP-ovce u postavljanju panoa

slavonski brod,autoprijevoznici,APP,Slavonija bus (1)
Foto: Vedran Balen/VLM
1/4
13.06.2012.
u 19:15

Nakon čarki i prepucavanja, u utorak 30 minuta poslije ponoći strasti je morala smirivati policija

Na brodskom Autobusnom kolodvoru nikako nema mira. Samo mjesec dana nakon što je vlasnik Slavonija busa Franjo Matijašević macolom razbio panoe koje su djelatnici koncesionarske tvrtke APP iz Požege postavili ispred njegova restorana, putnici su opet svjedočili nemilim događajima.

Naime, u ponedjeljak u kasnim večernjim satima djelatnici APP-a ponovno su pokušali postaviti svoje velike dvometarske panoe, ali ovaj put ispred poslovnice osječkog Pan turista, koja je prostor unajmila od Slavonija busa. U tome su ih spriječili zaštitari Klem securityja, koje je angažirao Matijašević, a nakon čarki i prepucavanja, u utorak 30 minuta poslije ponoći strasti je morala smirivati policija.

Žele ga jeftino kupiti

– Skupina APP-ovih djelatnika pokušala je pregradom fizički zapriječiti ulaz u našu poslovnicu. Nakon što ih je policija smirila, ujutro su navalili u još većem broju. Došlo ih je čak pedesetak, pa smo morali opet alarmirati policiju. Konsternirani smo onim što s događa, nikada se prije nismo našli u situaciji da moramo fizički braniti svoje poslovne interese, prostor i imovinu – kaže Dean Čebohin, član uprave Pan turista. On dodaje da ne zna iz kojih su se razloga u APP-u odlučili na takav korak, ističući pritom kako se poslovne nesuglasice nikako ne bi smjele rješavati upotrebom fizičke sile. Njegova će tvrtka, kaže, poduzeti sve potrebne pravne radnje kako bi se zaštitila od takvih nasrtaja.

Prema riječima Franje Matijaševića, napadi na Slavonija bus traju već dulje vrijeme, a razlog je, kaže, taj što APP, kojemu uskoro istječe petnaestogodišnja koncesija na upravljanje kolodvorom, želi taj objekt dovesti u derutno stanje kako bi ga poslije mogao kupiti za jeftine novce. U tome im, kaže, smeta njegov lijepo uređen objekt.

– Na ružan su način u 22 sata došli u dva minibusa s radnicima i upravom kako bi postavili zid od dva metra, uništili moju malu tvrtku i od nje napravili štalu. Došli su u moju županiju zapišavati me samo zato što u političkim strukturama imaju svoje ljude koje su podmazali. U šest navrata pokušali su postaviti zid i uvijek smo ih spriječili. Ja po zakonu imam pravo na samoobranu i to sam pravo i iskoristio – tvrdi Matijašević.

Razbio prvu postavu

Iz požeškog APP-a uzvraćaju da oni još od 14. svibnja pokušavaju na kolodvoru postaviti svoje reklamne panoe. Time, kažu, ni najmanje ne ugrožavaju Matijaševića, jer pred restoran ne idu. Dodaju kako Pan turistov prostor nije u njegovu posjedu, pa tu nema ni posjedovnih ovlaštenja. Informacijske panoe postavljaju, kažu, na jedinom za to pogodnom mjestu, pošto im na drugim lokacijama to onemogućavaju šalteri, telefonska govornica, kiosk i prometni ured.

– Ulaz o kojemu govori suprotna strana pokušali smo ograditi na način da nitko neovlašten nema pristup toj površini poslije radnog vremena kolodvora. Naime, kolodvor se zaključava u ponoć, a iz onog prostora svatko može ući u čekaonicu u kojoj se prodaju karte i vrte novci. Nažalost, Matijašević nas u tome sustavno ometa. Prvu postavu tih reklamnih panoa i pregradu koju smo postavili preko tih vrata je razbio, pa ih mi sada pokušavamo ponovno postaviti – kaže Josip Mičević – Marušić, voditelj pravnih i kadrovskih poslova u APP-u.

Policijski službenik za odnose s javnošću Antun Jakobović rekao je da se policija na mjesto događaja uputila iz preventivnih razloga, ali ona nema ovlasti ulaziti u tuđe imovinsko-pravne sporove, pa je sukobljene strane uputila da se obrate sudu.

Komentara 1

KS
kum stevica
08:03 14.06.2012.

Franjo nedaj se ,a brodske lopuže tipa M.Marić end comp.koji su uništili Slavonijatrans a, kolodvor koji je gradska imovina dali prevozniku iz druge županije treba suditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije