Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teška pljačka

Zaštitar s dvojicom razbojnika isplanirao krađu 630.000 kuna

policija
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
20.12.2013.
u 14:23

Dok su zaštitari čekali da se rampa podigne, nakon otprilike jedne minute pojavili su se razbojnici.

Zaštitar Klemm sigurnosti Goran K. (29), koji u tom poduzeću radi već godinama, sve je odradio prema dogovoru, za policijskog očevida djelovao je šokirano, hvatao se za glavu, više je puta inspektorima prepričavao svaki detalj oružanog prepada koji su on i njegov kolega doživjeli 30. kolovoza u 13 sati ispred centra pekarskog lanca Dubravica u Zaprešiću. Nepuna tri mjeseca poslije ispostavilo se da su dvojica razbojnika koja su tada pobjegla sa 630.000 kuna plijena njegovi poznanici Anđelko S. (43) i Miroslav M. (53) s kojima je više mjeseci planirao oružani prepad, izvijestila je zagrebačka policija.

Nekoliko detalja samog razbojstva inspektore je od početka zaintrigiralo. Zaštitari su u kompleks tvrtke pokušali ući kroz izlaznu rampu, na kojoj nema portirske kućice i koja se nalazi na ulaznoj rampi. Međutim, rampa je tada ostala spuštena, a dok su zaštitari čekali da se podigne, nakon otprilike jedne minute pojavili su se razbojnici.

– Nisu tuđe pare vrijedne naših života, daj im sve što traže prije nego nas ubiju – rekao je tada Goran K. kolegi zaštitaru. Predali su im dva kofera s novcem, ključeve automobila, pištolje i mobitele. Nakon toga su sjeli u Volkswagen Crafter te se obližnjom makadamskom cestom odvezli na glavnu ulicu gdje im se izgubio svaki trag. Policijski helikopter nekoliko sati nadlijetao je grad i okolicu, ali bez uspjeha, nisu uspjeli locirati razbojnike. Zbog nekoliko detalja sumnja je najprije pala na zaštitare.

– Pa sumnja je gotovo uvijek u ovakvim situacijama na zaštitarima. Nije bilo drukčije ni ovaj put, a jedno neka bude jasno svima kojima se po glavi motaju slične zamisli. Sve zaštitarske tvrtke, uključujući i nas, usko surađuju s policijom. Tako je bilo i ovoga puta, od početka smo surađivali bez ikakve zadrške, i na kraju smo uspjeli riješiti slučaj – govori Josip Klemm, vlasnik Klemm sigurnosti. Međutim, da slučaj nije potpuno završen ni za policiju ni za "klemovce", govori činjenica da kovčezi s novcem, ukradeno oružje i mobiteli još uvijek nisu pronađeni.

Sve troje počinitelja prijavljeno je za kazneno djelo razbojstva, a nijednome to neće biti prvi susret s policijom. Goran K. i prije je bio prijavljivan zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, i to dok je "redario" u službi, Anđelko S. prijavljivan je zbog imovinskih delikata, a i Miroslav M. dvaput je kazneno prijavljen.

Komentara 3

DR
dragica949
14:59 20.12.2013.

Nikako mi nije jasno kako neko s policijskim dosjeom može raditi u zaštitarskoj tvrtci? Ako danas želiš otvoriti obrt za izmjenu ciferšlusa moraš imati potvrdu o nekažnjavanju.

Avatar komentatorx
komentatorx
15:27 20.12.2013.

Koji debili. Za 200 t kuna riskiraju zatvor. Kokošari.

MD
mali duje
18:42 20.12.2013.

...ovdi u njemackoj kod svakog zaposljenja je duznost " führungs zeugnis" priloziti. a u takve profesije nema sanse....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije