Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na tragu silovatelju u bijelom puloveru

Zaštitar pošte vikom otjerao silovatelja od napadnute djevojčice

policija
Arhiva VL
04.01.2010.
u 09:40

Zadarska policija je, kako neslužbeno doznajemo, na tragu počinitelju. Doznajemo također da ga djevojčica otprije nije poznavala.

Zadarskoj policiji još uvijek nepoznati mlađi muškarac prijavljen je za silovanje maloljetnice u Zadru u novogodišnjoj noći.

Neslužbeno doznajemo da je prijavljen muškarac smeđe kose, slabije tjelesne građe, odjeven u tamne hlače i bijeli pulover, i to na Silvestrovo, malo prije ponoći kod zadarske glavne pošte u Zrinsko-frankopanskoj ulici.

Prijavljen je da je silom odvukao 14-godišnju djevojčicu u mrak u sporednu Ulicu kralja Stjepana Držislava i potom pobjegao.

Pomislio da se svađaju
– Silovanje je prijavljeno, no u interesu zaštite maloljetne osobe i istrage ne možemo ništa drugo reći osim potvrditi događaj – rekla nam je Sandra Jurinčić Poljak, glasnogovornica PU zadarske.

S očevicima smo danas razgovarali. Zaštitar iz glavne zadarske pošte Milan Manojlović u telefonskom razgovoru rekao nam je da je djevojku silovatelj pratio nekoliko ulica.

– Malo prije pola noći začuo sam vrisku i vidio kako jedan momak od možda 15 ili 16 godina gura i vuče curu njegovih godina. U prvi mah pomislio sam da su možda brat i sestra i da se svađaju. Nedugo potom začuo sam zazivanje upomoć. Dotrčao sam u ulicu u koju ju je odveo i viknuo na njega, nakon čega je on pobjegao. Djevojčica je bila jako uplašena i uplakana.

Pozvao sam njezine roditelje – rekao nam je Milan Manojlović.

– Djevojčica se panično hvatala za moje rukave. Tada sam primijetio da joj je spao pojas s hlača. Dugo joj je trebalo da se smiri. Došla je k sebi kad sam joj dao malo vode. Po nju su došle majka i liječnica – rekao nam je Manojlović.

Bacio ju je na pod
Stanar susjedne zgrade Nenad Bartolazzi rekao nam je da je s balkona vidio kako je djevojku bacio na pod mladić odjeven u tamne hlače i bijeli pulover te da je pobjegao nakon što je zaštitar pošte viknuo na njega.

Zadarska policija je, kako neslužbeno doznajemo, na tragu počinitelju.

Doznajemo također da ga djevojčica otprije nije poznavala. Nismo uspjeli dobiti informaciju je li napadač maloljetnik ili mlađa punoljetna osoba. 

Ključne riječi

Komentara 11

BT
bili-tartuf
20:00 04.01.2010.

ma triba je Zastitar, cápati tega manijaka...i onda mu ga bez vazeljina utirati odzada,...sigurno mu visé nebi palo tako nesto, na pamet...

UD
udrimuski
07:54 05.01.2010.

rina pises gluposti, pa sto je covjek drugo napravio nego ga zaustavio...

OB
-obrisani-
19:27 04.01.2010.

kursula ća ima mala radit u 23 sata na ulici sama ,mala je palila svog vršnjaka ,igrala se vatrom ...ma to su dica roditelji su krivi ća dica lunjaju sami u te ure

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije