Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U povodu utakmice

"Zastava prijateljstva" preplavila profile na Facebooku

zastava prijateljstva
PIXSELL
27.01.2012.
u 11:52

Uoči današnjeg rukometnog susreta Srbija – Hrvatska navijači jedne i druge reprezentacije masovno na Facebook stavljaju fotografije zastave čiji je grb skovan od polovice srbijanskog i polovice hrvatskog grba

Hrvatsko-srbijansku zastavu koju je ljetos kreiralo dvoje mladih na likovnim susretima u Gvozdu, o čemu je priču objavio Večernji list, uoči rukometne utakmice u Beogradu na Facebook stavljaju stotine Hrvata i Srba, istinskih ljubitelja sporta. Uoči današnjeg rukometnog susreta Srbija – Hrvatska, navijači jedne i druge reprezentacije masovno na Facebook stavljaju fotografije zastave čiji je grb skovan od polovice srbijanskog i polovice hrvatskog grba, čime istinski ljubitelji sporta pokazuju što misle o nemilim događajima nakon susreta s Francuskom.

Akciju je pokrenuo Istok Pavlović, profesor beogradskog Fakulteta za medije i komunikacije, koji je ideju dobio pročitavši ljetos članak u Večernjem listu u kojemu je objavljena priča o dvoje mladih koji su zajednički kreirali zastavu od koje se mnogima digla kosa na glavi. Profesora je napad na hrvatske navijače toliko ogorčio da je krenuo u akciju na Facebooku, na kojemu je prvi objavio spojene zastave Hrvatske i Srbije, uz komentar: 

– Ovo je moja nova slika profila u znak podrške sportu, civilizaciji i normalnom društvu. Ovu sliku danas stavljaju i Srbi i Hrvati. Stavite ovu sliku ako podržavate akciju. Za razliku od mnogih akcija na Facebooku, od kojih su neke i besmislene, mislim da ova akcija može i te kako pomoći smirivanju strasti – piše na Pavlovićevu Facebook-profilu.

Da podsjetimo, na likovnim multietničkim susretima mladih u Gvozdu Anja Blažević i Stefan Gužvica, Hrvatica i Srbin, osmislili su zastavu i nacrtali je na komadu papira, uz izjavu da im je dosta četničko-ustaških prepucavanja i pozivanja na prošlost. Reportaža našeg reportera Vladimir Jurišića nakon objave u Večernjaku izazvala je brojne reakcije u regiji. Sve je pročitao i profesor Pavlović, sve dobro zapamtio i krenuo, dan prije susreta Srbija – Hrvatska, u zanimljivu akciju.

Ključne riječi

Komentara 28

OB
-obrisani-
11:54 27.01.2012.

srbi su jedina nacija na svijetu koja je kralja protjerala kao kera a ukrala mu kraljevsku krunu i stavila na zastavu

Avatar bok
bok
11:57 27.01.2012.

...pa imamo i neutralnu zastavu plavo polje s zvjezdizama...

DO
DoktorAmer
21:43 27.01.2012.

Batinanje do smrti? Ja bi tebe samo tri puta po riti da ne pises ovakove gadosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije