Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Logor

Zarobljene su tukli, vodili na lažna strijeljanja i razmjene

prijava
08.03.2011.
u 16:39

Članovi Koordinacije udruga proizišlih iz Domovinskoga rata nezadovoljni su, kažu, radom Državnog odvjetništva koje “još nije pokrenulo niti jedan postupak iako su u šest kaznenih prijava do sada prijavili oko tisuću osoba”.

Članovi Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) i Centra za istraživanje ratnih zločina podnijeli su Županijskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv dijelom nepoznatih, ali i nekih poznatih osoba zbog osnovane sumnje da su počinili ratne zločine u Boboti u jesen 1991. godine.

Stratište srušeno

Prema riječima Zdravka Komšića, predsjednika udruge vukovarskih logoraša, u kaznenoj prijavi imena su zapovjednika i čuvara u logoru koji se nalazio u podrumu nekadašnje seoske ambulante.

– U tome logoru, koji je osnovan 2. svibnja 1991. godine i egzistirao do prosinca iste godine, zatvoreno je više hrvatskih branitelja i civila koji su premlaćivani te sustavno psihički maltretirani. Izvodili su ih na lažna strijeljanja i lažne razmjene, tjerali da pjevaju četničke pjesme. Zgrada te ambulante je prije par godina srušena vjerojatno kako bi se skrili posmrtni ostaci ubijenih – rekao je Komšić.

Članovi Koordinacije udruga proizišlih iz Domovinskoga rata nezadovoljni su, kažu, radom državnog odvjetništva koje “još nije pokrenulo niti jedan postupak iako su u šest kaznenih prijava do sada prijavili oko tisuću osoba”.

Nezadovoljni DORH-om

– Niti jedna od tih osoba nije procesuirana, a poznato je koliko je ljudi u gradu ubijeno i da je Vukovar bio sravnjen sa zemljom – istaknuo je Komšić.

Predsjednik HDLSKL Danijel Rehak rekao je da je tijekom 1991. godine u Vukovaru 51 dijete je ranjeno, četvero ih je nestalo, 33 poginulo ili ubijeno od kojih četvero na Ovčari.

– Državno odvjetništvo sve to zna, ali nikada ništa nisu učinili da se pronađu krivci i istraži sve to – rekao je Rehak.    

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije