Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razgovor za blic

Žarko Puhovski: Jadranka Kosor jača je od Vlade i HDZ-a

\'15.12.1946 Zagreb - Zarko Puhovski osnivac HHO-a. 09.02.2007 Zarko Puhovski Photo Zeljko Lukunic/24sata\'
Željko Lukunić/PIXSELL
01.03.2011.
u 09:15

Očekujem odustajanje od slučaja Purda nakon saslušanja u BiH, a stvar se dalje može komplicirati samo ako policija pregrubo reagira - rekao je Puhovski.

– Purda je slučaj nespretne podudarnosti koja ni jednoj ni drugoj strani ne odgovara. Što bi za Srbiju bilo gore od šest mjeseci postupka protiv čovjeka kojega su tukli u srpskim zatvorima pa je priznao nešto što nije počinio? Prije to ide na ruku hrvatskom nacionalizmu. Kod njih je jaka antisrpska ideologija, kao i s druge strane u Srbiji. Tadić i Josipović guraju naprijed, ali očito društva nisu spremna na taj korak. To znači da ovakvi prosvjedi mogu usporiti proces koji su otvorila njih dvojica, ali ga ne mogu zaustaviti – rekao je Žarko Puhovski u razgovoru koji danas objavljuje beogradski Blic, odgovarajući na pitanje je li uhićenje Tihomira Purde potaklo branitelje na prosvjede.

Puhovski smatra da  premijerka Jadranka Kosor neće biti smijenjena.

– Nema govora o smjeni J. Kosor. HDZ više ne funkcionira i jača je ona nego Vlada i HDZ. Očekujem odustajanje od slučaja Purda nakon saslušanja u BiH, a stvar se dalje može komplicirati samo ako policija pregrubo reagira – rekao je Puhovski dodajući kako je cilj prosvjednika rušenje vlasti, "ali to s ulice nije moguće".

– S druge strane, to je očuvanje privilegije da braniteljima na sudu mogu suditi samo suci koji su i sami bili branitelji, što je besmislica. Veterani traže imunitet za sebe, a njihov prosvjed predvode ljudi koji su već pod optužnicama – objašnjava Puhovski i dodaje da nerede nitko nije financirao i kako su oni djelo huligana.

– Kada je riječ o prosvjedima ratnih veterana, njih su organizirale udruge i financirani su državnim novcem. Ima desetak udruga u Hrvatskoj koje se financiraju državnim novcem iako, paradoksalno, prosvjeduju protiv Vlade. U Zagrebu je bilo oko 10.000, u Splitu 50.000 ljudi. Čulo se mnogo huškačkog govora ne samo protiv Vlade nego i protiv srpske manjine, suradnje sa Srbijom i naročito EU. Ustaška ikonografija bila je tu marginalizirana, ali ono što je bitno jest da se u govorima čuo stav kako nam ne treba EU i da Hrvatska ne treba pregovarati sa Srbijom i kako u Vukovaru nema mjesta za Srbe. To su daleko opasnije poruke – kaže Žarko Puhovski.

Komentara 249

OB
-obrisani-
10:13 01.03.2011.

Jedna mala revolucija protiv udbaša i jugofila, nebi bila na odmet

OK
okus
09:51 01.03.2011.

Da, da , da , ocekujem , ali , ali , ali , dajte Puhovski. Gdje je ta snaga? Urasprodaji Hrvatske? Tooo JEEE !

OB
-obrisani-
13:35 01.03.2011.

=hart...ako ih nisi podrzavala zasto radis za njih???Zalazes se za nemire i tako direktno radis za sdp..ne mislis valjda da ces nemirima dovesti hsp na vlast???Radis ti za sdp ali si maloumna pa to ne vidis...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije