Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novosti iz HZZO-a

Zaraznoj više novca zbog gripe, novi lijekovi na listi

lijekovi
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
29.01.2019.
u 16:55

Upravno vijeće HZZO-a danas je na osnovnu i dopunsku listu lijekova HZZO-a stavilo ukupno 39 novih pakiranja lijekova

Zbog izvanredne situacije uslijed epidemije gripe koja zahtjeva dodatnu pripravnost osoblja, HZZO je Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu,  prema uputi Ministarstva zdravstva, povećao mjesečni iznos za Nacionalni respiratorni adultni ECMO centar u visini 1.500.000 kuna mjesečno, za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2019. godine. Dosadašnji mjesečni iznos bio 375.000  kuna mjesečno.

Nacionalni respiratorni adultni ECMO centar zadužen je za organizaciju stalne pripravnosti, odnosno 24 satne stručne službe koja sudjeluje u transportu pacijenata iz drugih bolnica u  Hrvatskoj.

Upravno vijeće HZZO-a danas je na osnovnu i dopunsku listu lijekova HZZO-a stavilo ukupno 39 novih pakiranja lijekova -  jedan novi lijek na dopunsku listu lijekova, nezaštićenog imena erenumab za liječenje migrene.

Na popis pomagala HZZO-a uvrštena su nova istovrsna pomagala iz skupine pomagala za kretanje, potrošni materijal za inzulinsku pumpu, pomagala za govor, te nova generacija grudnjaka nakon amputacije dojke. Odlučeno je i raspisati natječaj za doktore medicine rada.

Video: Supernamirnice koje trebate imati u svom domu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije