Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
varaždin

Zarazili se studenti: Za ručak sam jeo bečki, navečer mi pozlilo

menza
Petar Glebov/Pixsell
22.10.2010.
u 13:52

Neslužbeno doznajemo da su se hranili u studentskoj menzi u restoranu Raj.

Jeo sam piletinu u Raju ujutro, a bečki odrezak popodne. U 20 sati pozlilo mi je u Studentskom domu. Povraćao sam svakih sat do dva. Popio bih nešto svakih sad do dva i opet osjetio slabost. Ujutro sam otišao u bolnicu i dali su mi infuziju. Sad mi je malo bolje - kaže Jurica Mlakar, 19-godišnji student Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu. Jedan je od 12 mladića koji su se otrovali hranom u Varaždinu.

- Počelo je s povraćanjem i proljevom. Stavili smo ih na infuziju. Imaju simptome gastroenterokolitisa. Ne znamo uzročnik. Treba obaviti analize, kako bismo saznali je li bakterija ili virus. Pretpostavljamo da nije salmonela - kaže Snježana Hunjadi-Čelar, voditeljica odjela za Infektivne bolesti u Općoj bolnici Varaždin. Kako kaže, od četvrtka navečer, na odjelu su primili 12 studenata s probavnim smetnjama, ali ni jedan nije klinički zbrinut. Obrađuju ih u dnevnoj bolnici, a ako se kojem stanje pogorša, klinički će ga zbrinuti.

Oboljeli studenti dobili su infuziju. Ima ih iz čitave Hrvatske, a nije riječ samo o srednjoškolcima

- Počelo je s bolom u želucu u 3 sata u noći. Ja sam jeo pizzu u jednom varaždinskom restoranu. Stvarno ne znam gdje sam pokupio bolest - rekao nam je jedan od hospitaliziranih srednjoškolaca.  

Komentara 11

1J
1japan
00:29 23.10.2010.

pa čobi je rekao da nemamo zaraženog mesa.

IM
imfromVZ
02:53 23.10.2010.

12 u bolnici, a ja znam osobno 4 koja nisu nikud išla nego se doma pokušavaju oporaviti...dakle neka gruba procjena još 15-25 ljudi ako ne i više...

Avatar mliniški
mliniški
11:21 23.10.2010.

Ako je bečki platio 5 kuna onda je skupo za dobiveni kvalitet jela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije