Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radio u Italiji

Zaraženi Istranin opisao simptome: Ne podcjenjujte koronavirus, zovite službe

Andrea Baressi
Foto: Screenshot HRT
19.03.2020.
u 22:02

Andrea Baressi jedan je od zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj, a on je prve simptome osjetio prije deset dana u Italiji

Istranin Andrea Baressi jedan je od zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj.

On je radio kao konobar u jednom talijanskom skijalištu, a prve simptome bolesti osjetio je prije deset dana.

Za HRT je ispričao kako se nosi s virusom.

– Nije baš lako – odgovorio je na pitanje kako mu je.

Prve je simptome, kaže, osjetio 9. ožujka u Italiji. Imao je povišenu tjelesnu temperaturu i lagano ga je peckalo grlo.

– Nakon toga sam odležao tri-četiri dana u Italiji i onda mi je prošla temperatura i krenuo sam polako prema Hrvatskoj – rekao je. Kada je došao u Hrvatsku odmah se stavio u samoizolaciju.

Ovo su detalji novouvedenih mjera: Nema više druženja, od sada najviše petero ljudi smije biti zajedno na jednom mjestu!

– Nisam imao nikakav kontakt ni sa suprugom, ni s dvoje svoje djece. Tu sam bio dva dana dok nisam zvao naše institucije. Stvarno su bili ljubazni i u vrlo kratkom roku su mi osposobili da napravim test – rekao je te je savjetovao drugima da ne podcjenjuju virus.

– Čim imate male simptome, pozovite službe koje stvarno rade svoj posao. Neka se testiraju – poručio je.

VIDEO Mitovi o koronavirusu

Ključne riječi

Komentara 13

JO
Jose Oklahoma
22:42 19.03.2020.

Naslov bombastičan, kad ono: tresla se brda, rodio se miš. Ovo je još jedan članak u nizu onih u kojima suvremeni novnari podcjenjuju inteligenciju čitatelja.

Avatar GeniKameni
GeniKameni
22:48 19.03.2020.

Ja vec pomislio da ga obitelj oplakuje! Pa to je prestrasno... malo povisena tjelesna temperatura koja se nakon 3-4 dana vratila na normalu i to zlokobno peckanje u grlu! Sva sreca pa je nas Andrea pozivio tako dugo i uspio nam prenijeti svoje strasno iskustvo povisene tjelesne temperature i peckanja u grlu!

DU
Deleted user
22:38 19.03.2020.

Kakvi"strašni"simptomi!?Pa deset puta je teža"obična"gripa po ovom njegovom opisu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije