Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ JEDNA U NIZU

Zaražena žena dva puta vozila se javnim prijevozom, prijeti joj zatvor

Osijek: Obavezno nošenje zaštitnih maski u javnom prijevozu
Dubravka Petric/PIXSELL
25.11.2020.
u 13:38

U ponedjeljak 16. i u utorak 17. studenoga svjesno je napustila mjesto prebivališta te se koristila javnim prijevozom kako bi otputovala u drugi grad na području županije, čime je dovela ljude u opasnost da se zarazna bolest proširi

Policija je podignula kaznenu prijavu protiv 51-godišnje hrvatske državljanke s područja Osječko-baranjske županije koju se tereti za počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti opisanog u članku 180. stavak 1. Kaznenog zakona.

Utvrđeno je da se 51-godišnja hrvatska državljanka nije pridržavala epidemioloških mjera i izolacije koja joj je određena od 9. do 18. studenoga, a zbog dijagnosticirane zarazne bolesti COVID-19.

U ponedjeljak 16. i u utorak 17. studenoga svjesno je napustila mjesto prebivališta te se koristila javnim prijevozom kako bi otputovala u drugi grad na području županije čime je dovela ljude u opasnost da se zarazna bolest proširi.

Inače, Kazneni zakon u članku 180. stavak 1. za takve prekršitelje propisuje zatvorsku kaznu.

VIDEO U iščekivanju novih mjera, Hrvatska ponovno ima najgori dan od početka epidemije

– Tko ne postupi po propisima ili naredbama kojima nadležno državno tijelo naređuje preglede, dezinfekciju, dezinsekciju, deratizaciju, odvajanje bolesnika ili drugu mjeru za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti među ljudima, odnosno za sprječavanje i suzbijanje zarazne bolesti životinja od kojih mogu oboljeti i ljudi, pa zbog toga dođe do opasnosti od širenja zarazne bolesti među ljudima ili prenošenja zarazne bolesti sa životinja na ljude, kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine – stoji u zakonu.

Podsjetimo, o sličnom slučaju izvijestila je ranije danas i zagrebačka policija koja je prijavila 28-godišnjaka iz Sesveta jer je pozitivan na koronavirus došao u stanicu za tehnički pregled. Više o tome možete pročitati ovdje.

 

>> VIDEO Šatori u krugu Opće bolnice Varaždin služe kao čekaonice za bolesnike koje odvoze dalje


Ključne riječi

Komentara 34

SN
snicl
15:03 25.11.2020.

Koja loša priča!pljuc

TH
thirtysix
14:08 25.11.2020.

Bezveze.

Avatar niwrad
niwrad
13:51 25.11.2020.

Zatvor bez dokaza da je na nekoga proširila virus. Bez dokaza da je nekog ugrozila. Bez dokaza da je nekog oštetila. Nema oštećene osobe, nema ugrožene osobe, nema štete, a zatvor. Živio vrli novi svijet. Zapravo stari, totalitaristički.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije