Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bombe u bostonu

Zarađuju na tragediji: Na eBayu nude rekvizite s krvavog maratona

Bostonski maraton, Boston, eksplozija
Reuters/PIXSELL
19.04.2013.
u 09:53

Jedna medalja već je prodana za 400 dolara, a na aukciji su i otvarači za boce, jakne, majice...

Samo nekoliko dana nakon bostonske tragedije na eBayu su se pojavili rekviziti s maratona. Jakne, otvarači za boce, majice s natpisima, medalje...

Boston Globe piše da je od srijede popodne bilo pet aktivnih aukcija za medalje s maratona, od 114 do 306 dolara, i broj medalja, a cijena im samo raste. Jedna je već prodana za 400 dolara, dok je za nekoliko ponuđeno oko 350 dolara.

Predsjednik tvrtke koja proizvodi medalje Dan Ashworth zgrožen je aukcijama te smatra da su te medalje najvjerojatnije ukradene u kaosu koji se događao na maratonu, piše Time.

– Svi su bili evakuirani. Medalje je mogao bilo tko samo pokupiti – rekao je.

Neki od prodavača tvrde da novac prikupljen prodajom rekvizita ide u dobrotvorne svrhe, poput "One fund Boston".

Na aukciji se našao i otvarač za boce Boston maraton proizvođača piva Samuel Adams, napravljen u čast maratona i poklonjen svakom natjecatelju. Ponude za otvarače skočile su, u samo nekoliko sati, s početnih 10 na čak 70 dolara.

>>Family Guy epizoda povučena zbog sličnosti s bostonskom tragedijom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije