Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Zaradio kaznenu prijavu jer je preko Facebooka u Istri ljude pozivao da krše pravila Stožera

Policija razbila krijumčarski lanac
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
01.04.2020.
u 15:45

Muškarac je pozivao građane na javno okupljanje suprotno odluci Stožera civilne zaštite pa ga je policija prijavila zbog sumnje da je počinio kazneno djelo.

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 32-godišnji hrvatski državljanin počinio teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi, odnosno da je poticao na počinjenja kaznenog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Policija je utvrdila da je 32-godišnjak posljednja tri dana na društvenoj mreži moderirao objave jedne grupe, a koja je osnovana u cilju poticanja građana na nepoštivanje odluka Stožera civilne zaštite koje su donesene kako bi se spriječilo širenje virusa Covid-19. Osim što je moderirao objave, muškarac je pozivao i druge osobe u grupu kako bi ona brojala što više članova, u cilju stvaranja opće svijesti o potrebi kršenja odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

"Osumnjičenog se tereti i da je 30. ožujka oko 12.30 sati objavio poziv građanima na druženje na jednoj lokaciji na području Poreča, odnosno pozvao je građane na kršenje Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, čime bi nastala opasnost od povećanja širenja zarazne bolesti", priopćeno je iz PU istarske.

Protiv osumnjičenog je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Komentara 2

SO
Sir Oliver
19:53 01.04.2020.

Sto god napisem protiv stozera, ili obrisu ili uopce ne objave. Bravo novinarstvo Sj.Koreje.

Avatar lokalpatriot ri
lokalpatriot ri
16:37 01.04.2020.

Ma u zatvor s njim, bez puno priče. Sve ove debile i pametnjakoviće što se igraju s tuđim zdravljem... Izbjegavamo talijanski scenarij samo zbog discipline i onda ovakvi pametuju. Podići optužbu za terorizam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije