Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liberalizacija rada
Povratak na članak

Zarada u privatnoj praksi spriječila bi odljev liječnika

Riječ je o sukobu interesa, kaže čelnik HDZ-ova Odbora za zdravstvo

Komentari 12

MR
MrkiMedo
07:13 02.12.2014.

U visoko koruptivnim zemljama kao Hrvatska moguce je davati ovakve prijedloge i ..... ostati neokrznut kritikama zdrave pameti. Ako lijecnik smatra da je dobar , neka se osamostali i preuzme cjelokupni rizik jednog poduzetnika. Tako rade i sve ostale struke. Tek onda ce se vidjeti jesi li dobar ili nisi. Sve ostalo je cista korupcija.

VL
Avatar Nexus
Nexus
14:42 02.12.2014.

Zbog cega ste izbrisali moj komentar u kojem sam objasnio system funkcioniranja zdravstvenog sustava u Njemackoj?

VL
ZA
zagorec1
09:14 02.12.2014.

Samo nam trebaju lijecnici koji ce u bolnici savjetovat svoje pacente da moraju u privatnu ambulantu pa da im onda naplate to sto su mogli dobit u bolnici besplatno da je taj isti doktor htio radit!!! Najzalosnije je sto see pozivaju u bolnici na priziv savjesti a privatno nemaju vise savjest kad pokupe novce!!! Ovo se treba strogo zabranit i kaznit!!! Tko zeli u privatnike neka ide a u bolnicu na njegovo mjesto odmah primit drugog pa da vidimo kolko njih ce otic!!!

VL
Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
06:41 02.12.2014.

Američki sustav zdravstva ušao na velika vrata u Hrvatistan. Plati ili umri!

VL
DO
doktor1
15:05 06.12.2014.

Štovani Nexus, vi ste napisali kako funkcionira sustav u Njemačkoj i naravno da ste izbrisani. Netočno je što ovi "stručnjaci" navode "da tako funkcionira u Njemačkoj". Radim u Njemačkoj a radio sam i u HRV pa na to mogu datiti odgovor. No ono što znam sigurno da nitko od sadašnjih šefova u HRV klinikama ne bi prošao na međunarodnom natječaju jer nemaju niti osobne niti stručne kvalifikacije za posao koji rade sada u HRV. Prosječan šef bira ispodprosječne kandidate jer želi doživotno biti šef. Hrv zdravstvo je polumafijaška organizacija, posebno je opasno ako si kvalitetan jer si svakom trn u oku. Isto tako jedino je važno čiji si tj. tko stoji iza tebe. O tome ovisi koliko i što smiješ/možeš.

VL
DO
doktor1
14:55 06.12.2014.

Niti jedan od navedenih prijedloga nema smisla niti bi uspio u korupcijskoj sredini kao što je u HRV. Veliki problem u HRV što imate ogroman broj šefova klinika i profesora koji su to stekli bez zadovoljavanja međunarodnih kriterija nego članstvom u partiji ili stranci. U HRV se državno zdravstvo mora strogo odvojiti od privatnog. Svi ovi "stručnjaci" pričaju jedno a rade drugo i isključivo razmišljaju o svom a ne nekom interesu struke. Luetić je npr šef Katedre za kirurgiju Med. fakulteta a ne smeta mu kad specijalizaciju dobijvaju najlošiji kandidati koji šefu plate ili učine privatne usluge itd. Pričaju se bajke a radi se onako kako netko hoće..Prodavanje magle naivcima

VL
AR
arhandjeogabrijel
08:58 02.12.2014.

Sve privatizirati i dati ljudima bruto plaće pa neka se liječe gdje i kako hoće aako neće, neće. Sloboda je sve, sve ostalo je fašistički komunizam. Uzimanje novaca za uslugu koju ne želim, nemam ili je iznimno loša a moj novac je savršen.

VL
Avatar ivica48
ivica48
09:21 02.12.2014.

Govore lijecnici kako je u Njemackoj sto oni govore nije istina u njemackoj su svi lijecnici samostalni ali moraju lijeciti i sa socijalnog tj AOK-a I SVI SU OSIGURANI I NIKO NEPLACA KES jer su oni privatno osigurani toliko moj novinaru

VL
ME
mediczg2
00:11 02.12.2014.

Prof Corusic bi dakle htio onemogucit mladim kolegama da izadju na trziste rada i unovce svoje dugotrajno obrazovanje. Stvaranje konkurencije starijim lijecnicima koji rade privatno je nepozeljno, a ocito da ni HDZ-ovoj kao ni ovoj vladajucoj garnituri nije u cilju sprijeciti odljev lijecnika u strane zemlje

VL
PO
portugisac
07:40 02.12.2014.

Kod nas bi ministar zdrastva morao biti netko tko ima internacionalna iskustva a ne da se uvijek pokušava izmisliti nešto što u svijetu već davno postoji. Vidim po ovim komentarima da su više nego smiješni.Naprotiv profesor Ćorušić ukazuje na to kako spriječiti odlijev kadrova.Dati ču jedan primjer na ono što on predlaže. Znam primjer u Njemačkoj gdje u bolnici radi ortoped cijeli tjedan s tim da u četvrtak u istoj ordinaciji radi privatno i to naplačuje.Kako je to u Njemačkoj moguće a kod nas nije.Ili Koga briga ako doktor cijeli dan radi u bolnici a na većer privatno. Kad neće izdržati ne će niti raditi. Svatko od nas zna da sami biramo doktora kod kojega naj radije idemo. Zato oni koji imaju manje posla neka se potrude i nemoraju iči u inostranstvo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.