Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bjelovarski HSLS pro

Zar smo toliko bogati da se "socijali" daju rezidencije?

'30.10.2012., Bjelovar - Grad Bjelovar cetirima obiteljima s gradske Liste reda prvenstva dodijelio novouredjene socijalne stanove u Trojstvenom Markovcu. Ugovore o najmu urucio im je gradonacelnik An
'Damir Spehar/PIXSELL'
04.11.2012.
u 16:21

Mnogi se pitaju po kojim kriterijima je obitelji Stojković pripao stan od čak 130 kvadrata

– Pozivamo gradsku vlast da objasni nelogičnosti oko ovotjednog davanja u najam gradskih stanova socijalno ugroženim obiteljima, kako se ne bi stvorila percepcija da je Bjelovar toliko bogat da u njemu siromasi žive u rezidencijama - stoji u priopćenju gradskog HSLS koji je odlučio reagirati na vijest koja je ovih dana među Bjelovarčanima izazvala buru komentara. Mnoge građane vrijeđa činjenica, ističu nadalje liberali, da se uopće izgrađuju takozvani \"socijalni stanovi\" površine čak 130 kvadrata.

Mjesečno za 600 kuna

A što je to izazvalo novu političku prepirku? Gradonačelnik Antun Korušec u utorak je podijelio ugovore o najmu za četiri stana socijalno ugroženim obiteljima u novoobnovljenoj kući u Đurđevačkoj 159. Riječ je o nekretnini koju je za milijun kuna Grad kupio još 2009. te u preuređenje uložio dodatnih nešto više od 470 tisuća. Tako se za nepunih milijun i pol kuna dobilo četiri stana ukupne površine 298,69 četvornih metara, a što prema izračunu govori da cijena kvadrata stambenog prostora u toj nekretnini iznosi 676 eura, dakle osjetno povoljnije nego u zgradama iz programa društveno poticajne stanogradnje. No, unatoč povoljnoj cijeni, za HSLS, kao i za mnoge građane, sporna je upravo veličina jednog od četiri dodijeljena stana. Naime, Živki Stojković i njezinoj obitelji, suprugu i četvero djece, na pet godina korištenja dodijeljen je stan površine 129,85 četvornih metara, za koji će plaćati mjesečnu najamninu od 600-tinjak kuna. HSLS-ovci upozoravaju na apsurd da je u istoj zgradi drugoj šesteročlanoj obitelji pripao stan od samo 58,55 kvadrata. Iz ovog evidentnog nesrazmjera iščitavaju dvojbenost odluke i postavljaju pitanje kriterija pri dodjeli stanova.

–Pohvalno je da gradska vlast skrbi o socijalno ugroženim obiteljima, no ovakvim nelogičnostima bacaju sjenu sumnje na svoje dobre namjere - drže u HSLS-u.

Očekivane kritike

Odgovarajući svojim bivšim stranačkim kolegama gradonačelnik Korušec ističe da ga reakcija gradskog HSLS-a ne iznenađuje te da u tome vidi upravo potvrdu dobro obavljenog posla.

– Sve što Grad Bjelovar radi, gradski HSLS napada. Da su htjeli pravu informaciju potražili bi je u gradskoj upravi, no njima nije do istine nego do politiziranja i stvaranja negativne slike u javnosti – tvrdi Korušec navodeći da će Grad dok je on na njegovu čelu nastaviti pomagati socijalno ugroženim obiteljima. Što se tiče spornog stana, Korušec tvrdi da je njegova stvarna kvadratura nešto manja od sto kvadrata, jer je u građevinskoj dokumentaciji pribrojena i terasa od 33 kvadrata. Obitelj Stojković, ističe nadalje, bila je druga na listi socijalno ugroženih, a njihovo četvero djece dosad je spavalo u jednoj vlažnoj i derutnoj sobi.

– Ako netko misli da im je stan dodijeljen zbog toga što se gospodin Stojković često kritički obrušava na zbivanja u gradu i rad institucija, to nema veze sa zdravom logikom. Jedina poveznica je Lista reda prvenstva za davanje stanova u najam - tvrdi. Što se, pak, tiče druge šesteročlane obitelji, Korušec ističe da su prihvatili stan od 58,55 kvadrata, jer im je bolji od dosadašnjeg, no da to za njih nije konačno rješenje.

Komentara 4

LA
labouristh
09:44 05.11.2012.

Još jedan dokaz da u ovoj državi ne treba ništa raditi. Stojković se u životu nije "vruć vode napio" i živi na račun države godinama. Svaka čast gospodine Korošec, ako je ovo moralno, onda bi Vas trebalo predložiti za Nobelovu nagradu. S R A M O T A !!!!!!!!!!!!!!1

JJ
joža jožek
10:04 05.11.2012.

Zanima me kako se ostali korisnici gradskih nekretnina ponašaju u istima. Da li znaju cijeniti što koriste nekretninu za koju netko radi i plaća kredite i ponašaju li se u istima u smislu dobrog gospodara. Novinari obiđite susjedstva istih i objavite kakav je suživot sa korisnicima gredskih nekretnina.

BR
brođo
14:44 06.11.2012.

Dobio stan na korištenje na 5 godina, ko će ga naslijediti. Neko igra na sigurno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije